Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie System przegródek do plecaka - luzem

Dobre ludzie - poratujcie :)

Potrzebny jest mi sam system przegródek do plecaka fotograficznego - coś w tym stylu:

Jak to się fachowo nazwa i gdzie to mogę kupić? :)

Potrzebuję przegródek: 2x22cm, 2x32cm, 1x33-34cm i 1x8cm i 1x10cm szerokości, optymalna wysokość 7-8cm.

Allegro z przychodzącymi mi do głowy frazami przeszukane - bez rezultatu :(
    Ostatnio edytowane przez Mr.Pietrek ; 17-03-2013 o 13:37

Domyślnie

a może samemu uszyć ? - to naprawdę proste, rzep kupisz w pasmanterii "z metra", kawałek materiału i wkładki, i robisz sobie na wymiar
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    a może samemu uszyć ? - to naprawdę proste, rzep kupisz w pasmanterii "z metra", kawałek materiału i wkładki, i robisz sobie na wymiar
    Prowizorkę już mam:

więc napinki na zakup za wszelką cenę nie mam. Z szyciem pewnie też dałbym radę, ale ze względów "estetycznych" wolę rozwiązanie fabrycznie - jeżeli takie jest osiągalne za sensownie pieniądze :) Poza tym wolę dać komuś na tym zarobić (w granicach rozsądku), niż samemu się najpierw uganiać za odpowiednim materiałem a potem ślęczeć nad maszyną, bo może się okazać, że tak jest taniej :)
    Ostatnio edytowane przez Mr.Pietrek ; 17-03-2013 o 15:31

Domyślnie

to moze do krawcowej
    D750, D90, S8, F14, N35D,N180ED SB700

Domyślnie

Poszukaj na ebay.com w torbach pod hasłem insert.
    Widziałem ostatnio do toreb (układ pionowy), może taki uład poziomy jak potrzebujesz też się znajdzie.

Domyślnie

Kup sobie plecak Dakine (np. Mission Photo), niektóre mają wyjmowany insert.

http://allegro.pl/zadbaj-o-sprzet-pl...041771643.html

Domyślnie

Skąd pomysł na taką torbę??
    Wodoszczelna?
    D7100 | X-T10 || S17-50 2.8 | 18-55 | 18-105 VR | 35mm f/1.8G | YN-565EX

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Krakow

Domyślnie

Tutaj sa wkladki do ich plecakow (bardzo fajnych skad inand), moze Ci cos podejdzie.
    http://fstopgear.com/product/mountain/icu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez risto Zobacz posta
    to moze do krawcowej:)
    to może się wysil na coś inteligentniejszego, bo na razie się nie popisałeś ...

Cytat Zamieszczone przez xMAREKx Zobacz posta
    Kup sobie plecak Dakine (np. Mission Photo), niektóre mają wyjmowany insert.
    Też Ci coś poradzę - jeżeli Cię to nie przerasta to staraj się czytać ze zrozumieniem - w moim przypadku dotyczy to mojego pierwszego postu, jego drugiej linijki i wyrazów od 3 do 6.

Cytat Zamieszczone przez podwys Zobacz posta
    Poszukaj na ebay.com w torbach pod hasłem insert.
    Widziałem ostatnio do toreb (układ pionowy), może taki uład poziomy jak potrzebujesz też się znajdzie.
    Custom Insert lub Custom Foam Insert wywala albo śmieci abo gotowe oryginalne wkładki Peli :\ Ale dzięki za sugestię - bo to lepszy niż A. kierunek poszukiwań + właściwe sowo kluczowe :) Będę męczyć ebaya - tam ponoć jest wszystko :)

Cytat Zamieszczone przez bartek.g Zobacz posta
    Tutaj sa wkladki do ich plecakow (bardzo fajnych skad inand), moze Ci cos podejdzie.
    http://fstopgear.com/product/mountain/icu
    majątek to kosztuje - to jest droższe od walizki z oryginalną gąbką. Moja prowizora załatwia mi to co trzeba z wyjątkiem estetyki. Za estetykę jestem skłonny zapłacić, ale nie taką kasę :P Niemniej dzięki za link :)

Cytat Zamieszczone przez Prezo Zobacz posta
    Skąd pomysł na taką torbę??
    Wodoszczelna?
    To nie torba a walizka - Peli/Hardigg :) I jest nie tylko wodoszczelna ;)
    Ostatnio edytowane przez Mr.Pietrek ; 19-03-2013 o 13:55

Domyślnie

Mam jeszcze jedno rozwiązanie . Zamieść na forum w dziale kupię stosowne info. Wiem że część przegródek jakie dostajemy z plecakami , torbami nie jest używana więc może za grosze lub może nawet za free znajdziesz co potrzebujesz.
    Choć mogą to być różnego rodzaju materiały bo całości na pewno nie znajdziesz w jednej torbie
    Zerknę czy mam coś u siebie pasującego.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów