Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie [Rolki] Oświęcim - skatepark

Sezon się powoli zaczyna, w Oświęcimiu wreszcie otworzyli skatepark z prawdziwego zdarzenia.
    Póki co tylko jedna klatka z 'rozpoczęcia', gdyż brakowało mi drugiej lampy jako kontry, i tylko taki motyw mi wyszedł o tej porze dnia
    1.
    N D200 + N 50mm f/1,8 D + N SB-28

coś ode mnie

Domyślnie

Podoba mi się, taki minimalistyczny styl. Fajny moment, ciekawe światło.

Domyślnie

Fajne, ale to mój monitor czy jednak grzbiet zlewa się z tłem?

Domyślnie

u mnie na monitorze nie zlewa, w szkole jak patrzyłem też nie zlewał, ale możliwe jednak, że się zlewa ( chyba za dużo 'zlewa' )

coś ode mnie

Domyślnie

ciemno, nisko i niestylowo - to tak w skrócie

ale gdyby było trochę jasniej (wycięcie ridera z tla) i trik gdyby lepiej skleic to mogloby być całkiem niezle
    kiedy cos pstrykamy ?

Domyślnie

tak, byłem tam już jak było ciemno, a też nie miałem pomysłu na inne zdjęcia z użyciem jednej lampy. Jak będzie pogoda, mam zamiar załatwić 2gą, i coś więcej popróbować.

coś ode mnie

Domyślnie

myśle że 1 lampa to nie problem, kwestia pomysłu i kadru z tym poćwicz, i wrzuć kilka fot koledzy napewno ci coś podpowiedzą , nakierują.

Domyślnie

dokładnie tak, jak napisał Bakao: jedna lampa, to naprawdę wystarczający sprzęt na początek!

pamiętam ze swoich początków, że też lubiłem się tłumaczyć "brakami sprzętowymi", ale to totalnie nie ma sensu Paweł - serio

używaj do robienia zdjęć głowy wspomaganej technologią, nigdy na odwrót
    kombinuj kadrem (na parku jest jasny beton - na nim nawet ciemna postać będzie zauważalna), ustawieniem lampy, lub poproś ridera o zmianę koloru koszulki / bluzy (albo raczej poproś go przed sesją, o to żeby zabrał z 2 - 3 koszulki w różnych kolorach), podumaj i na pewno dasz radę

Uprawnienia umieszczania postów