Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Oszczędny w słowach Awatar Leśny Władek
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie Wschód z Kasprowego

Jest to moja pierwsza wstawka i de facto pierwszy plener. Niestety straciłem raw-a a obróbka tego jpg pozostawia wiele do życzenia ale co tam, wstawiam.
    D800;N16-35/4;N24-70-200/2,8;TC-20EIII; SB700

Domyślnie

A nie dało się podejść te kilka kroków do przodu? Chyba śnieg za niebieski, ale oglądam na tablecie także może to wina wyświetlacza.

Rozjaśniałeś zbocza gór? Bo jakoś dziwnie nienaturalnie szczyty równo w cieniu, wygląda jakbyś o nich zapomniał.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Szkoda, ze nie masz RAWa, moment zacny i szczerze zazdroszcze takich warunkow, ale jest tutaj kilka niedociagniec ktore nawet z JPGa mozna wyciagnac, przy laczeniu nieba z gorami widac ciemny pas ktory jest pozostaloscia po obrobce a mozna bylo to latwo, ale czasochlonnie poprawic, dodatkowo kolor samego sniegu jakos mi nie odpowiada, wolal bym go odsaturowac prawie calkowicie niz zostawic taki fioletowo niebieski i tak jak ten na pierwszym planie jest ok tak ten z tylu juz mi nie pasuje...

Miasto
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Fakt, mogłem podejść. No i rozjaśniałem Śnieg odsaturowałem za mało bo się bałem że będzie za biały.

Domyślnie

Mnie się podoba, przede wszystkim gra kolorów na niebie świetnie kontrastuje z surowością gór. Aspekty techniczne wg. przy tym kadrze są pomijalne i schodzą na dalszy plan.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Z kolorkami to jeszcze jest w miarę, ale kadrowo to już niekoniecznie. W/g mnie za dużo pierwszego planu, uwaga o podejściu do przodu całkowicie słuszna. Ogólne wrażenie jednak jest raczej dobre, mimo to m/z warto wrócić do ponownej obróbki (zakładam, że masz pełnowymiarowego JotPeGa).
    LED ZEPPELIN

Miasto
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Mam i to kilka kadrów Do obróbki się przyłożę.
    Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. To jest mój pierwszy plener więc tym bardziej cenne.

Oszczędny w słowach Awatar dobutrex
    Miasto
    Polska Południowa

Domyślnie

Ja jednak pierwszy plan zostawiłbym tak jak jest - nie ma białej plamy, coś się tu dzieje, pytanie czy podejście kilka kroków do przodu wzbogaciłoby kadr definitywnie. Jedyna drobna uwaga to zbyt ciemna grań w stosunku do reszty gór, ale kadr, kolory i ogólne wrażenie bardzo pozytywne.

Domyślnie

Dla mnie ten kadr jest fajny, niespotykany. Jak na JPGa nie jest źle, ale rzeczywiście drobne niedociągnięcia obróbkowe są

Domyślnie

Bravo Leśny Władku
    Panerai vel Eliot Capone

Uprawnienia umieszczania postów