Close

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 177

Wątek: używany kot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Dałem mu dziś w sumie prawie litr cieplego mleka, do tego ze 3 kawałki wędliny, trochę gotowanych ziemniaków z maslem, kawalek ryby smażonej. Przez caly dzien zjadl, że ho ho. Wpuścił bym go do mieszkania, ale musiał bym go najpierw uwmyć czy wykąpać
    mleko dla kota(?) większość ma po nim biegunkę, po prostu nie trawią zawartej w nim laktozy, tak że uważaj.
    co do ryby to najlepiej surowa ewentualnie gotowana i nie częściej niż 1x w tyg.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-03-2013 o 21:41 Powód: pis. ("poprostu", "także")
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Smażona ryba, ziemniaki z masłem i ciepłe mleko? To dla kota mieszanka wybuchowa. To już lepiej kupić mu Whiskasa, niż karmić go takimi mieszankami. Ja jednak zalecam kupno dobrej karmy. Możesz kota karmić samą suchą karmą. Ja polecam Husse. Nie polecam Royal Canin. Dużo kosztuje, a skład ma niewiele lepszy od Whiskasa.
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

O ziemniakach dla kota (i psa) zapomnij. Mleka dorosły kot też raczej nie potrzebuje. Ryby najlepiej surowe, ale - nieraz surowe mogą zakazić zwierzę pasożytami.

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Szampon kup dla zwierzaka specjalny i będzie jak nowy
    Zapomnij też o kąpaniu kota, to bzdura jakaś...
    Poza tym większość kotów nie pozwoli się bezkarnie wykąpać (mądrzejsze od ludzi) i kąpiący przypłaci to poważnymi stratami w ciągłości powłok.
    Krzysztof Paszkiewicz

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Łoooo matko to niby że co , ze kota ludzkim żarciem nie będę mógł karmić. Ten łobuziak co się przybłąkał nawet śledzika z cebulką dostał przed chwilą na kolacje i zjadł z zadowoleniem. Mój niegdysiejszy pies najbardziej lubił surowe ziemniaki jeść chyba trochę przesadzacie z tymi szykanami dietetycznymi.
    Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    jestes pewien ze nie jest to kotna kotka???
    bo mzoe sie okazac ze za chwile bedziesz mial pod dachem wesola gromadke
    To mnie trochę martwi bo kot niby wygłodzony, a jakby okrąglutki.
    W każdym razie zrobiłem mu "bude" po dużym pudle telewizorowym z ciepłą wyściółką żeby w nocy miał w cieplejszym miejscu gdzie spać.

Oszczędny w słowach Awatar Huskacz
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Ludzie jedzą swoje, zwierzęta swoje.

Domyślnie

W każdym razie zrobiłem mu "bude" po dużym pudle telewizorowym z ciepłą wyściółką żeby w nocy miał w cieplejszym miejscu gdzie spać.
    "Domek" dla zwierza musi być niezbyt duży, zwłaszcza, jeśli nie jest w ogrzewanym pomieszczeniu.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta
    Smażona ryba, ziemniaki z masłem i ciepłe mleko? To dla kota mieszanka wybuchowa. To już lepiej kupić mu Whiskasa, niż karmić go takimi mieszankami. Ja jednak zalecam kupno dobrej karmy. Możesz kota karmić samą suchą karmą. Ja polecam Husse. Nie polecam Royal Canin. Dużo kosztuje, a skład ma niewiele lepszy od Whiskasa.
    Dobra jest jeszcze Orijen Potwierdzam Royal Canin to zlo
    D300 | N35 1.8 | N17-55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Zapomnij też o kąpaniu kota, to bzdura jakaś...
    Poza tym większość kotów nie pozwoli się bezkarnie wykąpać (mądrzejsze od ludzi) i kąpiący przypłaci to poważnymi stratami w ciągłości powłok.
    Mam "Persa" i nie często ale go kąpię bo inaczej zadbać o niego nie idzie tak się niekiedy ubrudzi (śpi w mieszkaniu) ,
    jak kotek tylko na dworze to bez kąpania się obejdzie < weterynarz powinien go obejrzeć czy zdrowy i tyle .

Domyślnie

Łoooo matko to niby że co , ze kota ludzkim żarciem nie będę mógł karmić. Ten łobuziak co się przybłąkał nawet śledzika z cebulką dostał przed chwilą na kolacje i zjadł z zadowoleniem. Mój niegdysiejszy pies najbardziej lubił surowe ziemniaki jeść chyba trochę przesadzacie z tymi szykanami dietetycznymi.
    Cebula dla kota? No brawo. Ale przecież to my przesadzamy ;/
    Cytuję: ,,U kotów cebula może spowodować anemię. Oddziałuje na czerwone ciałka krwi, które stają się sztywne i przestają poprawnie funkcjonować. Cebula stanowiąca element kociej diety może być dla zwierzaka niebezpieczna."
    Ziemniaki dla psa: też rewelacja ;/
    Mój pies to pochłaniacz KAŻDEGO jedzenia, ale to nie znaczy, że ma dostawać do jedzenia wszystko to, co chce.

Cytat Zamieszczone przez Huskacz Zobacz posta
    Ludzie jedzą swoje, zwierzęta swoje.
    I to jest bardzo dobre podsumowanie.
    Kobieta z Sonnarem też może

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Nie no fakt lajkonik jestem w kotach, dokarmiam go od wczoraj co pod ręką mam. Jak się zaprzyjaźnimy na dłużej to się poprawię i oby to był ON
    Czy koty są tak wierne i przywiązują się jak psy ?

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów