Szukaj
Smażona ryba, ziemniaki z masłem i ciepłe mleko? To dla kota mieszanka wybuchowa. To już lepiej kupić mu Whiskasa, niż karmić go takimi mieszankami. Ja jednak zalecam kupno dobrej karmy. Możesz kota karmić samą suchą karmą. Ja polecam Husse. Nie polecam Royal Canin. Dużo kosztuje, a skład ma niewiele lepszy od Whiskasa.
Kobieta z Sonnarem też może
O ziemniakach dla kota (i psa) zapomnij. Mleka dorosły kot też raczej nie potrzebuje.Ryby najlepiej surowe, ale - nieraz surowe mogą zakazić zwierzę pasożytami.
Zapomnij też o kąpaniu kota, to bzdura jakaś...
Poza tym większość kotów nie pozwoli się bezkarnie wykąpać (mądrzejsze od ludzi) i kąpiący przypłaci to poważnymi stratami w ciągłości powłok.![]()
Krzysztof Paszkiewicz
Łoooo matko to niby że co , ze kota ludzkimżarciem nie będę mógł karmić. Ten łobuziak co się przybłąkał nawet śledzika z cebulką dostał przed chwilą na kolacje i zjadł z zadowoleniem. Mój niegdysiejszy pies najbardziej lubił surowe ziemniaki jeść
chyba trochę przesadzacie z tymi szykanami dietetycznymi.
To mnie trochę martwi bo kot niby wygłodzony, a jakby okrąglutki.
W każdym razie zrobiłem mu "bude" po dużym pudle telewizorowym z ciepłą wyściółką żeby w nocy miał w cieplejszym miejscu gdzie spać.
Ludzie jedzą swoje, zwierzęta swoje.
Cebula dla kota? No brawo. Ale przecież to my przesadzamy ;/
Cytuję: ,,U kotów cebula może spowodować anemię. Oddziałuje na czerwone ciałka krwi, które stają się sztywne i przestają poprawnie funkcjonować. Cebula stanowiąca element kociej diety może być dla zwierzaka niebezpieczna."
Ziemniaki dla psa: też rewelacja ;/
Mój pies to pochłaniacz KAŻDEGO jedzenia, ale to nie znaczy, że ma dostawać do jedzenia wszystko to, co chce.
I to jest bardzo dobre podsumowanie.
Kobieta z Sonnarem też może
Nie no fakt lajkonik jestem w kotach, dokarmiam go od wczoraj co pod ręką mam. Jak się zaprzyjaźnimy na dłużej to się poprawię i oby to był ON
Czy koty są tak wierne i przywiązują się jak psy ?
Skontaktuj się z nami