Witam Panowie.
Niedawno nabyłem monitor jak w temacie. zadowolony jestem niego, jednak jedna rzecz nie daje mi spokoju, moim zdaniem nie powinno tego być w monitorze tej klasy. patrząc na wprost monitora na którym wyświetlany jest obraz w postaci jednolitych pasków o kolorach ciemny fiolet oraz granat z szarościa widzę jak kolor się zmienia po bokach obrazu. drugi przyklad: W tym forum mam ustawiony na widok ciemny, tu natomiast obramówka wyraźnie się rozjaśnia w lewym boku monitora - po prawej stronie mam czarny a po lewej spokojnie można już powiedzieć że to jest szary. ogólnie mam wrażenie jakby w monitorze matryca była mocniej podświetlana z lewej strony. Czyżby aż tak małe kąty widzenia były w tym monitorze??? może kwestia ustawień. Byłem juz w sklepie w którym nabyłem monitor i wydaje mi się że egzemplarz, ktory mają na wystawie nie ma tego tak mocno widocznego. Prosze o ewentualna pomoc w temacie, z góry wielkie dzięki
p.s. nie znalazłem odpowiedzi na temat mojego problemu, przeszukałem to i inne fora.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami