Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie może i problem eizo sx2262

Witam Panowie.

Niedawno nabyłem monitor jak w temacie. zadowolony jestem niego, jednak jedna rzecz nie daje mi spokoju, moim zdaniem nie powinno tego być w monitorze tej klasy. patrząc na wprost monitora na którym wyświetlany jest obraz w postaci jednolitych pasków o kolorach ciemny fiolet oraz granat z szarościa widzę jak kolor się zmienia po bokach obrazu. drugi przyklad: W tym forum mam ustawiony na widok ciemny, tu natomiast obramówka wyraźnie się rozjaśnia w lewym boku monitora - po prawej stronie mam czarny a po lewej spokojnie można już powiedzieć że to jest szary. ogólnie mam wrażenie jakby w monitorze matryca była mocniej podświetlana z lewej strony. Czyżby aż tak małe kąty widzenia były w tym monitorze??? może kwestia ustawień. Byłem juz w sklepie w którym nabyłem monitor i wydaje mi się że egzemplarz, ktory mają na wystawie nie ma tego tak mocno widocznego. Prosze o ewentualna pomoc w temacie, z góry wielkie dzięki

p.s. nie znalazłem odpowiedzi na temat mojego problemu, przeszukałem to i inne fora.
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Kąty matrycy PVA się kłaniają. Dodatkowo, może być też tak jak mówisz, że występuje lekka nierównomierność.

Domyślnie

wiem że to kąty, ale aż tak??? rozumiem gdybym patrzył na monitor z boku ale na wprost. jest może mozliwość tego że ten lewy bok matrycy jest podświetlany zbyt mocno, bo na to wygląda, może nawet przekraczać normy Eizo. Przyznam że wcześniej pracowałem na crt, a na takie rzeczy jestem uczulony. No to chyba zostaje mi kontakt z serwisem eizo
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

fader_audio, monitory eizo, kupować warto jedynie u dystrybutorów firmy Alstor, które zajmują się również na życzenie klienta selekcjonowaniem sprzętu.

Polecam usługi Kol. Tom01.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Niestety nawet patrząc na wprost tak jest. To samo z IPS ale w czerniach, tam z kolei boki i narożniki srebrzą/świecą. Taki urok lcd. Weź po prostu pokiwaj się na boki patrząc na te plansze na których widzisz nierówności. Jak nierówność będzie się zmieniać, to będziesz miał pewność że to przez kąty. Przejrzyj jeszcze jakieś kolorowe plansze testowe, np. program Checkemon.

Domyślnie

Monitor kupowalem u autoryzowanego przedstawiciela. co do te jzmiany koloru to wydaję mi się że mam mocniej podswietloną lewą strone. W niektorych kolorach rzeczywiście jest tak jak piszesz zmienia się przesuwając głowę równolegle do monitora. Dziwne to trochę ja na taki monitor.

Domyślnie

Cecha PVA, nawet na wypaśnych CG za naście kilo złotych jest to samo.

Uprawnienia umieszczania postów