Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Karty pamieci

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Słyszałem tylko o dwóch przypadkach, kiedy Sandisk się zepsuł.
    1. Kiedy koleś złamał kartę w palcach
    2. Kiedy pewna pani wepchnęła ją odwrotnie na siłę do aparatu.

Jeśli chodzi o bezawaryjność i bezpieczeństwo danych to zdecydowanie Sandisk. Ultra i Extreme mogę z czystym sumieniem polecić bo sam używam.
    Nikon D7000 | Nikkor 35 f/1.8 G| Nikkor 50 f/1.8 D| Nikkor 18-70 G |Nikkor 70-300 G | Kenko extension tube set | Nissin Di622 Mark II | Velbon Sherpa 600 |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola

Domyślnie

ja mam pytanie odnośnie karty micro SD. Do swojego D300 używam dwóch kart CF kingstona, 2x16 GB jedna 266x a druga 600x. Do tej pory czyli dwa lata, działają bez zarzutu. Ostatnio kupiłem sobie kamerę GoPro Hero 3+ i mam zamiar kupić jakąś kartę micro SD 64GB do tej kamery i mam pytanie czy kupić Kingstona czy lepiej dołożyć ok 50zł do Sandisk?

Domyślnie

Ja w swoim Drift HD mam sandisca ultra i jestem b. zadowolony. Polecam z czystym sumieniem.

Domyślnie

A pewni sprzedawcy? Nie chcę kupić podróbki...
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Domyślnie

Ja polecam cokolwiek byle firmowego od oficjalnego dystrybutora, bo wsród kart pamięci jest chyba najwięcej podróbek, bardzo dużo osób używa podrób i nawet nie wie do padu karty;p

Domyślnie

Wiele można zarzucić kartom CF, chociażby rozmiar. Ale od lat używam i działają bardzo dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ajulek Zobacz posta
    Wiele można zarzucić kartom CF, chociażby rozmiar. Ale od lat używam i działają bardzo dobrze.
    To samo mogę powiedzieć o kartach SD :P

Ja wybieram Sandiska - dodają program do odzyskiwania danych
    D7K SB900|N24-120 f4, N35 f1.8 i kilka słoików|...i masa drobiazgów|wszystko upchane w Tamrac Velocity 8x

Domyślnie

Ja tam wolę CF. Trudniej zgubić

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów