Close

Strona 2 z 28 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 273

Wątek: Pentax FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundrum Zobacz posta
    pentax 67D to by było dopiero coś
    Tylko, żeby to było takie prawdziwe 67, a nie jakiś crop znowu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez image Zobacz posta
    niestety, pentax jest na równi pochyłej, i stacza się z roku na rok.
    zapomniałeś dodać że stacza się strzelając sobie co i rusz w kolano albo stopę

Domyślnie

Możliwe, że za dwa dni wszystko się wyjaśni: <<klik>>

Domyślnie

Fajnie, Pentax potrafi dobrze stosować matryce Sony, może zdetronizować wszystko jeżeli chodzi o syntetyczny DR.

Domyślnie

Pentax do tej pory robił szklarnię tylko z myślą o DX. To, z czego jest znany (naleśniki) na FX to same problemy - przeogromna winieta. No i tu mają problem.
    Jesli poważnie potraktują FX to mają sporo do nadrobienia w szklarni. A że Pentax ma bardzo mało premier, a podstawą w dochodach jest DX to pytanie czy mu się opłaca kierowac siły w segment, który da mu znikomy % dochodu i jednocześnie zaniedbać DX.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nie do konca...ponad polowa limitedow pokrywa FF w Pentaxie...nie wiem jak jest tylko z *.
    Wlasnie trafilem na jeden (rosyjski) artykuł - zapowiedzi na 2013 rok:
    - http://www.pentaxist.ru/2013/02/sluhi-o-pentax-k3.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
    Nie do konca...ponad polowa limitedow pokrywa FF w Pentaxie...
    Ja nie mówiłem, że nie pokrywa, tylko, że będzie duża winieta (z naleśników). Nie wszyscy lubią winietę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Najlepszym dla nich ruchem byłoby chyba zastosowanie jakiegoś konkurencyjnego bagnetu ...
    Ale to mało realne
    Sam bym pewnie chętnie kupił pendraka klasy d800 w cenie d600 z mocowaniem nikona
    Ostatnio edytowane przez pgaik ; 06-04-2013 o 08:10
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja nie mówiłem, że nie pokrywa, tylko, że będzie duża winieta (z naleśników). Nie wszyscy lubią winietę.
    Tylko wlasnie nie jestem pewien czy to wlasnie nie nalesniki nie pokrywaja....

mi chodzilo bardziej np. o:
    15 mm f/4
    31 mm f/1.8
    43 mm f/1.9
    77 mm F/1.8

Ogolnie ponoc puszka FF juz jest,ale pracuja jeszcze nad szklami aby wypuscic caly zestaw.
    Dla mnie głownym brakiem w Pentaxie jest cos w rodzaju Nikkor'a AF-S VR II 70-200mm f/2.8

Domyślnie

Ciąg dalszy sagi o aparacie widmie: <<klik>> Zdjęcie to pewnie fake ale cena, że aż się łezka w oku zakręciła.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 22-09-2013 o 16:07

Strona 2 z 28 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów