Szukaj
Możliwe, że za dwa dni wszystko się wyjaśni: <<klik>>
Pentax do tej pory robił szklarnię tylko z myślą o DX. To, z czego jest znany (naleśniki) na FX to same problemy - przeogromna winieta. No i tu mają problem.
Jesli poważnie potraktują FX to mają sporo do nadrobienia w szklarni. A że Pentax ma bardzo mało premier, a podstawą w dochodach jest DX to pytanie czy mu się opłaca kierowac siły w segment, który da mu znikomy % dochodu i jednocześnie zaniedbać DX.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Nie do konca...ponad polowa limitedow pokrywa FF w Pentaxie...nie wiem jak jest tylko z *.
Wlasnie trafilem na jeden (rosyjski) artykuł - zapowiedzi na 2013 rok:
- http://www.pentaxist.ru/2013/02/sluhi-o-pentax-k3.html
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Najlepszym dla nich ruchem byłoby chyba zastosowanie jakiegoś konkurencyjnego bagnetu ...
Ale to mało realne
Sam bym pewnie chętnie kupił pendraka klasy d800 w cenie d600 z mocowaniem nikona![]()
Ostatnio edytowane przez pgaik ; 06-04-2013 o 08:10
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
Tylko wlasnie nie jestem pewien czy to wlasnie nie nalesniki nie pokrywaja....
mi chodzilo bardziej np. o:
15 mm f/4
31 mm f/1.8
43 mm f/1.9
77 mm F/1.8
Ogolnie ponoc puszka FF juz jest,ale pracuja jeszcze nad szklami aby wypuscic caly zestaw.
Dla mnie głownym brakiem w Pentaxie jest cos w rodzaju Nikkor'a AF-S VR II 70-200mm f/2.8![]()
Ciąg dalszy sagi o aparacie widmie: <<klik>> Zdjęcie to pewnie fake ale cena, że aż się łezka w oku zakręciła.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 22-09-2013 o 16:07
Skontaktuj się z nami