Close

Strona 12 z 28 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 273

Wątek: Pentax FF

Domyślnie

Sprawdzałem w Sieci. (mam z nich tylko ME Super). Na szerokość są jakieś 4 mm różnicy, a na wysokość jakiś 1-2, więc ogólnie ME/ME Super jest mniejszy, ale to już dzielenie włosa na czworo. Do moich łap te Pentaxy są już troszkę za małe, choć robią wrażenie swoją "malizną".

Domyślnie

2pompony to ze niektorzy pomysleli ze kloc to takze moze byc wina obiektywu podpietego do tego druku 3D - ktory dodatkowo optycznie powieksza body
    Druk 3D pewnie pokazali z dwoch powodow - aby narobic troche szumu ze FF nadchodzi i aby rozreklamowac swoje drukarki 3D
    -> http://www.ricoh.com.hk/en/products-c4879.aspx
    pewnie i tak finalna puszka troche sie zmieni wizualnie....tak jak kiedys pokazali pierwsze prototypy 645D - podobno ludzie glosowali ktora puszka ma wejsc do produkcji

Domyślnie

No, ja bym wybrał C A B.

Domyślnie

No to ja C, B, długo nic, potem A. B ze względu na sentyment do skośnego pokładu, jak w MZ-S.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

A fakt, nie zobaczyłem, to ja bym chciał C, a potem przód od A i tył od B

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    *Jako ciekawostka - wydaje mi się, że Pentax MX z '76 był w ogóle najmniejszą małoobrazkową lustrzanką, jaka była produkowana.
    Myślę, że jakiś model Olympusa mógłby konkurować o to miano.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nie doceniasz mnie. Najmniejszy Olympus (z serii OM) też jest wyższy. Też mam oba i też sprawdzałem.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

jako zagorzały fan pentaxa - musze przyznać że oli miał jednak lepszy wizjer/matówkę

Domyślnie

Ale za to MX był fajniejszy, i z odpowiednimi obiektywami miał wszystkie dane - poza ASA - w wizjerze .
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Najmniejszy Olympus (z serii OM) też jest wyższy.
    Rozmiar to nie tylko wysokość. A co z pozostałymi wymiarami? (może Cie nadal nie doceniam )
    Tzn ja nie wiem co było większe, kojarzę tylko, że Olympusy tez były dość mikroskopijne. Zresztą Nikony FM/FE też nie były wielkoludami. Dopiero wsadzenie silników do naciągu, gripów spowodowało znaczny wzrost rozmiarów. Poniekąd poprawiające ergonomię (grip) przy pracy z dużymi teleobiektywami.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 12 z 28 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów