Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Rozumiem unikanie klasycznych kadrów, ale poprawnych już nie. Sorrki, ale cięcie na oku... Brrrr - to nie jest świadome odstępstwo od sztywnych "ram", tylko albo brak wyczucia, albo jakaś prowokacja
    Wybacz, ale jestem zdania, że świadome łamanie kanonów i zasad w fotografii jest jak najbardziej akceptowalne w dwóch wypadkach: jeśli ktoś zjadł zęby na owych klasycznych kadrach i przez to wie jak to delikatnie zrobić, oraz jeśli ów proces niesie jakieś przesłanie, jeśli coś nam mówi i jest uzasadniony.
    Pozdrawiam.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Czyli to jednak prawda, że nie aparat robi zdjęcia

Niestety koledzy wyżej mają rację w zupełności. Te zdjęcia nie pokazują zupełnie nic. Nawet do albumu rodzinnego nie bardzo się nadają, bo każde inne zdjęcie pokazujące chociaż zabawną rodzinną sytuację, a zrobione jakimś kiepskim kompaktem będzie miało większą wartość niż te zaprezentowane.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Jak krytyka to na całego ... niech boli ... next

Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

I jeszcze ...

Ostatnio edytowane przez Panerai ; 03-03-2013 o 20:25
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Jak Państwo widzicie ostatnie trzy fotki (po zje*ce za trzy pierwsze) ?! Jakieś oceny, wskazówki ?
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Z nowych, pierwsze śmiechowe, ale widać "wymianę" tła, zwłaszcza przy kapeluszu i ramionach, troszkę nieudolnie to zrobieś
    Drugie ... Nie ... ta tekstura nałożona na twarz.... Brrrrr
    Trzecie chyba najsympatyczniejsze i jakbym miał wybierać to wybrałbym właśnie to.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Zawsze to jakieś wpisy Dziękuję Wam Panowie ... normalnie muszę jakies tabletki brać bo akurat nr 2 bardzo MI się podoba ... ale to chyba z sentymentu
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 07-03-2013 o 01:43
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

"Zawsze to jakieś wpisy" hehe, dzięki
    Co do Twojego ulubionego zdjęcia nr 2: jeśli chciałeś stylizować zdjęcie na stare to chyba za mocno pojechałeś z rysami. Ja czasami podpieram się teksturami, ale stosuję je tylko do tła, nigdy do twarzy. Ale nie jestem jasnowidzem i nie wiem co chciałeś uzyskać.

Domyślnie

Przepraszam Was za niefortunne sformułowanie "zawsze to jakieś wpisy". Wygląda brzydko. Mea culpa, mea maxima culpa.
    Odnośnie rys na zdjęciu - miało być stylizowane na stary, porysowany papier. Tutaj raczej pretensji do siebie nie mam czyli autor zrobił to co miał na myśli Oczywiście fotka powstała na zasadzie " Kochanie mamy ładne słoneczko za oknem, stań tu na chwilę sprawdzę jak działa nasz nowy obiektyw" ... czyli bez głębszego zastanowienia nad kadrem
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 07-03-2013 o 06:23
    Panerai vel Eliot Capone

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów