Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

i......uzytku ogolnego. jak same gry to zdecydowanie PS3/ciekawe kiedy bedzie?/
    chocił mi raczej o mocny procesor i grafike aby komputer podołał do nowych gier.
    Takie tam starocie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    PS3 jest od kilku lat w sprzedazy :P PS4 mialo premiere z tydzien temu i niedlugo powinno trafic do sprzedazy.
    Jak chcesz grac to lepiej zainwestowac bedzie w konsole, a do uzytku biurowego kupic jakiegos taniego kompa.
    PS4 nie miało premiery. Póki co była pierwsza konferencja zapowiadająca premierę PS4 na sezon świąteczny (bożonarodzeniowy)

A co do tematu wątku, po prostu bym coś wybrał z purepc.pl Te zestawy wyglądają na mocno uniwersalne z naciskiem na gry/multimiedia. Dobierz do tego dużą obudowę i wrzuć dobre chłodzenia i będzie cacy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    PS3 jest od kilku lat w sprzedazy :P PS4 mialo premiere z tydzien temu i niedlugo powinno trafic do sprzedazy.
    Jak chcesz grac to lepiej zainwestowac bedzie w konsole, a do uzytku biurowego kupic jakiegos taniego kompa.
    nie "niedługo" tylko "prawdopodobnie na święta 2013" czyli prawie rok czasu. A tak zasadniczo oprócz ogólnikowej specyfikacji nowej konsoli od sony, to nie wiadomo o niej prawie nic. To co było na konferencji było ogólnym zarysem projektu nowej zabawki. Obiecującym ale tylko zarysem i paroma zapowiedziami "rewolucji". Jak będzie okaże się, gdy konsola ujrzy światło dzienne a do tego jeszcze daleko (ale na pewno bliżej niż dalej lecz nie "niedługo" ).

Komp ma swoje zalety jak i wady. Niedawno też kupowałem pieca i miałem podobny dylemat - poszedłem w maszynę "ogólną" czyli mocny piec do gier i pracy (aby jedno drugiego nie wykluczało). To była dobra decyzja. Myślałem nad piecem za połowę kasy jaką chciałem przeznaczyć a za drugą połowę kupić sobie TV i pleja ale...

Play ma wieeeele zalet ale jest to maszynka typowo rozrywkowa (i fajnie) dlatego zbytnio na niej nie popracujemy .

Fakt faktem - jeżeli chcesz kompa do gier i pracy w podanym budżecie bankowo się nie zmieścisz. Przemnóż sobie ten budżet razy dwa, dodaj 1000 pln i będziesz mieć na sensowny sprzęt na dłużej .

Biłem się też z myślami czy skaładać samemu czy kupić gotowy zestaw np. z kompuszrotnika. Jako, że ostatnio zrobiłem się obrzydliwie wygodny zanabylem zestaw z kompuszrotnika (po lekkich modyfikacjach jakie wprowadził mi na życzenie komputronik) z prostej przyczyny - gwarancja. Jak coś się uszkodzi, zepsuje czy cokolwiek, to ładuje kompa do auta, wiozę do sklepu i niech się oni martwią co i dlaczego nie działa. Nic nie irytowało mnie bardziej przez te lata, niż dochodzenie co padło w kompie - dysk, proc, płyta, grafika a może kostka pamięci wymięka... Teraz, to nie mój problem i czuję się z tym obrzydliwie komfortowo .

Tak na szybko masz tutaj fajną platformę do ewentualnych modyfikacji w postaci dysku SSD na system, chłodzenie jakimś fajnym zestawem wodnym aby nie wyło w nocy jak odkurzacz i generalnie tyle bym zmienił http://www.komputronik.pl/product/18..._ON_K505_.html

albo troszkę tańszy ten zestawik http://www.komputronik.pl/product/15...0_F098_v2.html i tu bym wymienił w tym momencie grafikę i dorzucił SSD. Nadmienię, że też wybrałem zestaw w takiej budzie jak tutaj i jest ona po prostu przepiękna .

-edyta-

Aha jeszcze jedna aczkolwiek ważna sprawa - nie wiem o jakiej platformie myślisz (Intel czy AMD) ale jeżeli Intel to tylko procesory z K (odblokowanym mnożnikiem). Dzięki temu podkręcenie procesora jest proste jak gotowanie jajek a maszyna dostaje nielichych skrzydełek .
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 03-03-2013 o 13:16
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

kronos bardzo dziekuje Ci za wyczerpującą podpowiedz. Czy powiedziałby ktoś coś o tych malutkich nettopach?
    Takie tam starocie

Domyślnie

.
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Ale przy naszych zainteresowaniach to bardzo proste. Takie 2 w 1.

1. Składasz średnio wypasiony komputer do obróbki grafiki za 3 tys.
    2. Dokupujesz grafikę za 3 tys.
    3. Dajesz dziecku
    4. Oczekujesz na rachunek z elektrowni

Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 03-03-2013 o 12:15
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Dokupujesz grafikę za 3 tys.
    No, za 2k starczy zwyklemu smiertelnikowi, o ile gra na stosunkowo niskich rozdzielczosciach

Aha jeszcze jedna aczkolwiek ważna sprawa - nie wiem o jakiej platformie myślisz (Intel czy AMD)
    Jezeli bedzeis zkupowal sprzet za ponad 3-4k, to tylko intel. Ponizej tego, masz tylko i wylacznie kompromisy, wiec i miejsce dla AMD sie moze znajdzie.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

ogolnie rzecz biorac wszelkiego rodzaju gotowce to zło... lepiej juz sobie samemu cos wyskladac. Wysłałem PM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    ogolnie rzecz biorac wszelkiego rodzaju gotowce to zło... lepiej juz sobie samemu cos wyskladac. Wysłałem PM
    no tak jak sie ktos na tym zna. czy gotowce sa zle? przeciez tez je konstruuja ludzie o jakims tam pojeciu o kompach. czy jacys laicy ktorzy probuja wcisnac przezytki technologiczne w dobrej obudowie?
    Takie tam starocie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    Mi np ciezko byloby zlozyc cos w stylu Alienware M17R4
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów