i......uzytku ogolnego. jak same gry to zdecydowanie PS3/ciekawe kiedy bedzie?/
chocił mi raczej o mocny procesor i grafike aby komputer podołał do nowych gier.
Szukaj
i......uzytku ogolnego. jak same gry to zdecydowanie PS3/ciekawe kiedy bedzie?/
chocił mi raczej o mocny procesor i grafike aby komputer podołał do nowych gier.
Takie tam starocie
PS4 nie miało premiery. Póki co była pierwsza konferencja zapowiadająca premierę PS4 na sezon świąteczny (bożonarodzeniowy)![]()
A co do tematu wątku, po prostu bym coś wybrał z purepc.pl Te zestawy wyglądają na mocno uniwersalne z naciskiem na gry/multimiedia. Dobierz do tego dużą obudowę i wrzuć dobre chłodzenia i będzie cacy.![]()
nie "niedługo" tylko "prawdopodobnie na święta 2013" czyli prawie rok czasu. A tak zasadniczo oprócz ogólnikowej specyfikacji nowej konsoli od sony, to nie wiadomo o niej prawie nic. To co było na konferencji było ogólnym zarysem projektu nowej zabawki. Obiecującym ale tylko zarysem i paroma zapowiedziami "rewolucji". Jak będzie okaże się, gdy konsola ujrzy światło dzienne a do tego jeszcze daleko (ale na pewno bliżej niż dalej lecz nie "niedługo").
Komp ma swoje zalety jak i wady. Niedawno też kupowałem pieca i miałem podobny dylemat - poszedłem w maszynę "ogólną" czyli mocny piec do gier i pracy (aby jedno drugiego nie wykluczało). To była dobra decyzja. Myślałem nad piecem za połowę kasy jaką chciałem przeznaczyć a za drugą połowę kupić sobie TV i pleja ale...
Play ma wieeeele zalet ale jest to maszynka typowo rozrywkowa (i fajnie) dlatego zbytnio na niej nie popracujemy.
Fakt faktem - jeżeli chcesz kompa do gier i pracy w podanym budżecie bankowo się nie zmieścisz. Przemnóż sobie ten budżet razy dwa, dodaj 1000 pln i będziesz mieć na sensowny sprzęt na dłużej.
Biłem się też z myślami czy skaładać samemu czy kupić gotowy zestaw np. z kompuszrotnika. Jako, że ostatnio zrobiłem się obrzydliwie wygodny zanabylem zestaw z kompuszrotnika (po lekkich modyfikacjach jakie wprowadził mi na życzenie komputronik) z prostej przyczyny - gwarancja. Jak coś się uszkodzi, zepsuje czy cokolwiek, to ładuje kompa do auta, wiozę do sklepu i niech się oni martwią co i dlaczego nie działa. Nic nie irytowało mnie bardziej przez te lata, niż dochodzenie co padło w kompie - dysk, proc, płyta, grafika a może kostka pamięci wymięka... Teraz, to nie mój problem i czuję się z tym obrzydliwie komfortowo.
Tak na szybko masz tutaj fajną platformę do ewentualnych modyfikacji w postaci dysku SSD na system, chłodzenie jakimś fajnym zestawem wodnym aby nie wyło w nocy jak odkurzacz i generalnie tyle bym zmienił http://www.komputronik.pl/product/18..._ON_K505_.html
albo troszkę tańszy ten zestawik http://www.komputronik.pl/product/15...0_F098_v2.html i tu bym wymienił w tym momencie grafikę i dorzucił SSD. Nadmienię, że też wybrałem zestaw w takiej budzie jak tutaj i jest ona po prostu przepiękna.
-edyta-
Aha jeszcze jedna aczkolwiek ważna sprawa - nie wiem o jakiej platformie myślisz (Intel czy AMD) ale jeżeli Intel to tylko procesory z K (odblokowanym mnożnikiem). Dzięki temu podkręcenie procesora jest proste jak gotowanie jajek a maszyna dostaje nielichych skrzydełek.
Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 03-03-2013 o 13:16
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
kronos bardzo dziekuje Ci za wyczerpującą podpowiedz. Czy powiedziałby ktoś coś o tych malutkich nettopach?
Takie tam starocie
PS3 jest od kilku lat w sprzedazy :P PS4 mialo premiere z tydzien temu i niedlugo powinno trafic do sprzedazy.
Jak chcesz grac to lepiej zainwestowac bedzie w konsole, a do uzytku biurowego kupic jakiegos taniego kompa.
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Ale przy naszych zainteresowaniach to bardzo proste. Takie 2 w 1.
1. Składasz średnio wypasiony komputer do obróbki grafiki za 3 tys.
2. Dokupujesz grafikę za 3 tys.
3. Dajesz dziecku
4. Oczekujesz na rachunek z elektrowni
![]()
Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 03-03-2013 o 12:15
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
No, za 2k starczy zwyklemu smiertelnikowi, o ile gra na stosunkowo niskich rozdzielczosciachDokupujesz grafikę za 3 tys.
Jezeli bedzeis zkupowal sprzet za ponad 3-4k, to tylko intel. Ponizej tego, masz tylko i wylacznie kompromisy, wiec i miejsce dla AMD sie moze znajdzie.Aha jeszcze jedna aczkolwiek ważna sprawa - nie wiem o jakiej platformie myślisz (Intel czy AMD)
d70s + N18-70 + N55-200
ogolnie rzecz biorac wszelkiego rodzaju gotowce to zło... lepiej juz sobie samemu cos wyskladac. Wysłałem PM
Skontaktuj się z nami