Szukaj
Na ostatnim to chyba modelowały okulary, bo Oli nie widać.
co modelowała ?
W 2. glamourowy manicure mnie rozbroiłOla była zadowolona z fotek ?
d90 + 18-55 + 50/1.8 + 55-200 VR + Carl Zeiss Sonnar 135/3.5 + S10-20/4-5.6 + SB-600 + Nissin Di622
nie lubię takiego czepialstwa.. wiecie co to "konstruktywna krytyka"?
Nikon d3000, nikkor 50mm 1.4.
Ja zaryzykuję się odezwać pod ostrzał... Konstruktywna krytyka: 1. (najważniejszy punkt) brak pomysłu -> miej pomysł. Technicznie jak dla mnie 1 i 3 w porządku, ale identyczne zdjęcia widzę na większości facebookowych profili.
d90 + 18-55 + 50/1.8 + 55-200 VR + Carl Zeiss Sonnar 135/3.5 + S10-20/4-5.6 + SB-600 + Nissin Di622
okulary są hipsterskie, więc muszą być.
Nie za bardzo orientuję się co dla kogo jest konstruktywne (bo najczęściej wszelkie pochwały są), ale pozwolę się zapytać Autorki/a co jego/jej zdaniem zasługuje na uznanie w tych zdjęciach i za co je lubi (bądź też nie).
Skąd i dlaczego czapa, spuszczony wzrok, zardzewiała blacha i te kadry...? Może był w tym pomysł![]()
Mam jednak nadzieję, że ktoś z "wielkich" tego forum zajrzy tu i doradzi Ci co można poprawić, a na razie ja wyrażę swoją, mało znaczącą opinię.
1 - Nie podoba mi się ułożenie lewej ręki + wzrok skierowany do dołu.
Gdyby nie to, to nawet, nawet
2 - Po pierwsze ostrość raczej jest na kolanach/dłoniach.
Po drugie, skoro już modelka ma głowę skierowaną w prawo, to daj jej nieco przestrzeni z tej strony. No i oczywiście fajnie by było, gdyby nie patrzyła na ziemię, ale przed siebie, a najlepiej w obiektyw.
3 - To samo. Gdyby Ola patrzyła w obiektyw...
Nie zrażaj się niektórymi komentarzami. Możliwe, że ktoś miał zły dzień itp.
Rób zdjęcia (niektóre na Twoim blogu są bardzo fajne) i czekaj cierpliwie na pomocne komentarze.
Tyle ode mnie.
Ktoś jeszcze?
dziękuję za pierwszy sensowny komentarza jeśli chodzi o patrzenie się w obiektyw, to gdy fotografuję lekko z góry, Ola zezuje oczy.... dlatego się na mnie nie patrzy
![]()
Nikon d3000, nikkor 50mm 1.4.
Myślę, że takie ironizowanie forumowych kolegów, którzy nierzadko są wyśmienitymi fotografami jest nie na miejscu. Moim skromnym zdaniem bardzo dużą dozą wyrozumiałości wykazała się TheKilla (i tak nie otrzymała odpowiedzi), która ma już doświadczenie i sporo świetnych fotografii. Niestety, te przedstawione w tym wątku naprawdę niewiele wnoszą i brak w nich idei przewodniej, jak już wcześniej napisałem. Tu nie za bardzo jest po co rozwodzić się nad kwestiami technicznymi, skoro fotografia niczego nie przekazuje.
Jako, że w każdym komentarzu ma być "konstruktywny komentarz" to:
Nr 3 może by wyszedł, gdyby:
a) ostrość była na oczy, które
b) są zwrócone do obiektywu
c) i te włosy w nieładzie, tworzyły albo
c1) ładny nieład, albo
c2) ładny ład
Ot mój komentarz.
Poza tym pozdrawiam kolegów i koleżanki z forum. Bez wyjątku i bez dystansowania.
P.S Gdyby ktokolwiek z forumowiczów wrzucił podobne zdjęcia, uwierz rosapulchraes, że otrzymałby adekwatne komentarze, a żarty, czy uwagi merytoryczne powinno się przeanalizować i następnym razem pomyśleć dwa razy, nim się "psztryknie fotkę". Tyle z mojej strony![]()
Skontaktuj się z nami