Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Molo - [Nemeth]

Domyślnie Molo - [Nemeth]

Witam

Molo w Brzeźnie, Gdańsk.

Nikon d800, ISO 50, 100 sekund

pozdr.

Domyślnie

Perfekcyjne wykonanie. Sprzęcik nowy widzę na wypasie

Domyślnie

No tak co do wykonania to perfekt. Sam kadr to już kwestia gustu.

Domyślnie

Dobry kadr, prawą uzupełnia falochron (?) w oddali. Wykonanie nie może być inne niż dobre.
    Gratuluję zakupu, to z pewnością bardzo dobra puszka, która ułatwi Ci rozwój warsztatu.
    Możesz napisać coś o zastosowanym/planowanym szkle?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    (...)
    Możesz napisać coś o zastosowanym/planowanym szkle?
    Szkło to Nikkor 24-120/f4.
    Do szerokiego kąta używam póki co protezy w postaci weterana - Tokiny 12-24/f4. Na FX od 18 mm jest używalna, a od 19 mm nie widać winiety na długich czasach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Szkło to Nikkor 24-120/f4.
    Do szerokiego kąta używam póki co protezy w postaci weterana - Tokiny 12-24/f4. Na FX od 18 mm jest używalna, a od 19 mm nie widać winiety na długich czasach.
    Ciekawe, gdy kupiłem D700 również dysponowałem taką Tokiną i mam dokładnie te same obserwacje. Szybko jednak zaciągnąłem 16-35 f/4 i jestem z niego bardzo zadowolony, spokojnie mogę go polecić.
    O 24-120 f/4 słyszałem wiele dobrego, niech Ci się dobrze sprawuje z nowym aparatem.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Jak juz gdzies Tobie napisalem, widac skok jakosciowy, klimat i styl twoj, czyli bardzo dobrze, czesto po zmianie sprzetu nastepuja "zawirowania" i ciezko sie wstrzelis w nowa puszke, oczywiscie to kwestia czasu
    Co do szkla to 16-35 naprawde godne polecenia no i filtry mozna nekrecac co dla nas wazne, 24-120...musze to przemyslec, bo opcja ciekawa i dobrze miec takiego ogolniaka...

Domyślnie

Też polecę 16-35/4.
    A zdjecie ładne i czyste. Jak zwykle.

Domyślnie

Po tym foto skok jakściowy ciężko ocenić albowiem zawsze raczysz nas dobrymi fotami. Oby sprzęt się spisywał.
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Faktycznie po tak małym zdjęciu ciężko oceniać jakość. To widać dopiero w powiększeniu. Druknąć jeszcze nic nie zdążyłem, ale gorzej być nie powinno

Miazga. Współczuję tym którzy katują ten sprzęt fotami bateryjek w świetle żarowym, zamiast robić nim zdjęcia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów