Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie statyw i głowica Gold Photo- pierwsze wrażenia.

Moja subiektywna ocena amatora:

Głowica kulowa- naprawdę fajna, solidnie wykonana i nasmarowana tam gdzie potrzeba.
    Płytka, szybkie mocowanie, blokada działają super- żadnych mankamentów.

Statyw
    Pozytywne wrażenia estetyczne, dobrze wykonany- wydaje się byc stabilnym.
    Odlewane elementy wyglądają solidnie, rury również. Świetnie i pewnie działają zatrzaski blokujące nogi. Rozstawianie i praca z tym statywem to prawdziwa przyjemnosć.
    Pokrętło blokujące ramie w dwóch pozycjach oraz zacisk budzą zaufanie.
    Neoprenowe pianki na nogach statywu.

Wady
    1 niestarannie wklejona nalepka z logo na statywie

2 w jednej z nóg na początku nie mogłem wykręcić do końca gumy która zasłania wystające kolce i chroni podłogę przed porysowaniem.
    Zmuszony użyłem siły co poskutkowało wyciągnięciem plastiku zamocowanego w rurze. Używając siły wykręciłem gumę która teraz prawidłowo przesuwa się po gwincie kolca. Plastik wcisnąłem na miejsce i teraz jest ok.

3 z drugiej strony ramienia służącego do mocowania głowicy, znajduje się wkręcany element chroniący ramię przed wypadnięciem w dół bądz niekontrolowanym wysunieciem ku górze. Otóż, ta część wkręcana jest również w plastik wciśnięty w rurę. Moja krytyczna uwaga dotyczy jakości gwintu w plastiku -przy wkręcaniu wydaje się być zerwany , ale element zabezpieczający trzyma się solidnie i dobrze spełnia swoje zadanie.

Na statyw i głowicę uzyskałem 5% rabatu i całość z przesyłką za pobraniem kosztowała 460 zł.

Na tę chwilę jestem naprawdę zadowolony z zakupu. Statyw super, a drobne mankamenty nie psują ogólnie pozytywnego wrażenia.

pozdrawiam
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak
    Wady
    dobre... bez apelacyjnie dyskwalifikacja

Moglbys napisac ktory model zakupiles? Na zdjeciach statywy wydają sie byc naprawde solidne, co potwierdza twoj opis.

Dzieki za recenzje
    Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

a gdzie dokumentacja fotograficzna?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

tia, kupilem plytke Gold Photo, ktora miala pasowac do Manfrotto
    no "prawie" pasuje

ma ktos pilniczek pożyczyć?

Domyślnie

ja mam zamiar monopoda i kulowa wlasnie kupic golda mam manfrotto 141 rc i 190 wiec
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

pebees
    Gość

Domyślnie

Czekamy na wrażenia z fotografowania w terenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patrycjusz
    Wady
    dobre... bez apelacyjnie dyskwalifikacja

1. ja to mam świra. U mnie w pracowni wszystko robię ręcznie i ku... musi być równo i precyzyjnie.

statyw yh 321 (ten większy) głowica kulowa yh 430- jak w stopce.

2. dobre zdjęcia statywu są na stronie foto-tip

3 już wykorzystałem statyw tutaj pierwsze zdjęcia
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag

pebees
    Gość

Domyślnie

meliszipak, niech Ci służy jak najlepiej

Domyślnie

1. ja to mam świra. U mnie w pracowni wszystko robię ręcznie i ku... musi być równo i precyzyjnie.
    Oczywiście, ja także lubie dokładność. jesli jest krzywo, to wolałbym te logo usunąć. Nie lubie wogole reklamować napisów firmowych na sprzęcie
    Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /

Domyślnie

no tak, ale drugie jest pięknie wymalowane na nodze - trzeba by żyletką zdrapywać- trochę szkoda, taki śzliczny, nowy, czarny...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów