Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Ostatki

Domyślnie Ostatki

a, rzuce se na pożarcie :P
    Völkchlor

Domyślnie

Podoba mi się klimat. Mam dwie wątpliwości/sugestie poprawek. Czy słupek po lewej jest potrzebny w kadrze i czy tylko ja mam wrazenie (wyraźne) lekkiego przechyłu w lewo. Co do słupka to jesli uważasz, że pełni ważną rolę w kompozycji, to sugerowałbym więcej powietrza na lewo od niego. Co do przechyłu to nawet jeśli fota trzyma poziom, to i tak przechyliłbym w prawo, by zrównoważyć efekt biorący się chyba bardziej z rozkładu światła w kadrze niż samego przechylenia..
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Klimat może i jest. Drażni natomiast położenie księżyca w kadrze, podział, nieczytelna lewa strona, słup. Tematycznie raczej niezbyt atrakcyjnie. Reasumiując nie kupuje
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Podoba mi się klimat. Mam dwie wątpliwości/sugestie poprawek. Czy słupek po lewej jest potrzebny w kadrze i czy tylko ja mam wrazenie (wyraźne) lekkiego przechyłu w lewo. Co do słupka to jesli uważasz, że pełni ważną rolę w kompozycji, to sugerowałbym więcej powietrza na lewo od niego. Co do przechyłu to nawet jeśli fota trzyma poziom, to i tak przechyliłbym w prawo, by zrównoważyć efekt biorący się chyba bardziej z rozkładu światła w kadrze niż samego przechylenia..
    Zapewne jak piszesz, czyli kwestia złudzenia optycznego plus zakręcajaca linia brzegowa, bo robilem ze statywu i wg poziomicy w aparacie. Co do słupa to za nim po lewej juz były krzaczory.
    Völkchlor

Uprawnienia umieszczania postów