Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Fuji S2Pro S2 ?? Czy warto

Mam pytanko do posiadaczy tego aparatku czy warto kupić go za 1500zł bez obiektywu i jakie wychodzą zdjęcia? no i jak chodzi o fotografowanie np szybko pooruszających się pszedmiotów jak auta czy zeczywiście jest tak beznadziejny ze swoimi 2 klatek/sekunde?
    Ostatnio edytowane przez hal ; 28-03-2007 o 17:57

Domyślnie

jeśli jest w stanie idealnym czy bdb. to myślę że opłaca, co do ilości klatek nie sprawdzałem, mam go zbyt krótko a więcej nie jest mi potrzebne. Foty na największej rozdzielczości rewela. Wybrałem go biorąc pod uwagę D70, z D80 zrezygnowałem tylko dla tego, że na optykę więcej zostało

Pozdrawiam Jaca
    Ostatnio edytowane przez Musashi_Miyamoto ; 28-03-2007 o 18:33

Domyślnie

A jak jest z zużyciem prądu bo z tego co czytałem ponoś trochę go pobiera?

Domyślnie

tak to jest minus, ale myślę malutki, bo noszę 2 komplet aku. i nidgy nie skorzystałem, na jednym robisz +/- 400 fotek

Pozdrawiam Jaca

Domyślnie

Ja pracowałem na S2 przez jakieś trzy lata i ogólnie byłem zadowolony. Jeśli chodzi o szybkość AF i rozmiar bufora to raczej niespecjalnie. Jednak ja zawodowo fotografuje m.in. motoryzację i spokojnie dawał sobie radę. Do niedawna S2 był głównym aparatem jakim posługiwano się w Auto Moto. Jakby co, to ja się zastanawiam nad sprzedażą swojego, chociaż jest on wizualnie przechodzony więc cena była by adekwatna - technicznie oczywiście 100% sprawny.
    Jeśli masz jakieś konkretne pytania dotyczące S2 - postaram się obpowiedzieć.
    Acha - główną wadą inho jest kłopot w czytaniu czerwieni - tzn. np. na koncercie, kiedy są same czerwone światła albo czerwony samochód na ostrym słońcu - portafi gubić półtony, spłaszczać czerwony. Ta konstrukcja ma jednak parę lat.

Domyślnie

Przepraszam ale S2 już sprzedany - nie szukałem kupca, sam mnie znalazł.

Domyślnie

Moje S2 pro jest też do oddania w dobre ręce. Sprzęt mocno używany, ale w dobrym stanie. Wymieniona migawka z 10 -15 tys klatek temu, tak więc powinien jeszcze pochodzić. Ok. 1500 zl by mnie satysfakcjonowało.

Domyślnie

jak mozna sprawdzić przebieg tego aparatu bo koleś pisał za nie wie jaki ma przebieg migawka a tak z ciekawośći ile kosztuje wymiana migawki?

Domyślnie

Nie mam pojęcia, pewnie się to pod coś podłącza. Jeżeli chodzi o koszt wymiany to musiałbym sprawdzić na fakturze ale coś z tysiąc złotych w fujifilm na muszkieterów zapłaciłem. Tak więc teraz to byłaby raczej nieopłacalna sprawa. Z tego co wiem to migawka normalnie powinna ok 70-100 tys w tym sprzęcie wytrzymać i tak mniej więcej poprzednio zmieniałem.
    dodano:
    Dokładnie 937 zł brutto za wymianę zapłaciłem, ale to w sierpniu 2005 r. Ile teraz to nie mam pojęcia.
    Ostatnio edytowane przez MiB ; 29-03-2007 o 22:06

Domyślnie

Sprawdzić może tylko serwis, Ja właśnie swój wyslałem, na przeglądzik z czyszczeniem matrycy i co tam będzie trzeba to zrobię, jak coś mogę poinformować ile kosztuje taka usługa.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów