Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24
    bombel
    Gość

Domyślnie

To znaczy powiedz, bo chcę to mieć czarno na białym: sformatowałeś tym windowsowym sposobem i zadziałało? Chcę wiedzieć, bo zbieram informacje i przymierzam się do dysku...

Domyślnie

a jestes w Polsce? Masz sprzedawce na miejscu? Jesli tak to spokojnie mozesz kupic. problem byl w tym ze moim zdaniem dysk byl gotowy do pracy bez formatowania bo oryginalnie byl w FAT32.

Formatowalem chyba ze 150 razy na 150 sposobow, po 150 podlaczylem zasilanie od USB a nie z baterii i poszlo co oznacza ze baterie za slabe zeby ruszyc dysk, diosy sie swiecily bo im duzo energii do szczesci anie potrzeba ale zeby dysk sie zakrecil to juz trezba troche wiecej powera. Wiec trudno mi powiedziec czy windowsowki sposob byl dobry czy SwissKnife czy moze oryginalny program do formatowania a moze PowerMagick? Nie wiem. Grunt ze chodzi.

Wieczorem kupie nowe baterie dla testu, a jutro na pewno kupie ladowarke i do tego jakies 4 paluch powyzej 2200 mAh czy jak to sie pisze.

Co mi sie w nim podba? To ze wygladalo na to ze bedzie sie ciagle obijac pojemnik na baterie ale spoko, wsadzilem do pokrowca, zrobilem mala dziurke na kabel i mam praktycznie jedno urzadzenie, nic z pokrowca nie wyjmujac (a nie jak wyglada na zdjeciach dysk + pojemnik na baterie obok) . No i kosztowalo mnie 288 zl z dyskiem + ladowarka i akumulatorki.

Za karty Flash zaplacil bym ze 6000 zl?????? Wlasnie zobaczylem ze w UK za 8Gb CompactFlash II chca 250 funtow buhahahah

Teraz jeszcze tylko ten cholerny test baterii. Ciekawe czy akumulatorki silniejsze niz 2200 beda dzialaly tak samo jak prad z USB czy bedzie mielil wolniej.
    D70S....Z6...

Domyślnie

haszz - na zdrówko! Ja jestem mądrzejszy, bo swojego po zakupie od razu chciałem "poprawiać" mimo, że sprzedawca (positivo.pl) Sprzedał mi sprzęt gotowy do użytku (sic!). Stąd po mojej pierwotnej, niepotrzebnej robocie już wiem co i jak. Ja zdecydowałem się na digimate III bo w zestawie dali dodatkowe akku i ładowarkę do samochodu.

Domyślnie

Żeby tyko (odpukać) się nie okazało, ze wina leży nie po stronie baterii, a "ustrojstwa' i jest w nim jakieś zwarcie, które powoduje błyskawiczne rozładowanie baterii.
    NIKON forever

Domyślnie

To raczej nie to, niektóre cyfraki już z byle baterii wogóle nie startują. Dobre aku i będzie OK

bombel
    Gość

Domyślnie

Dzięki za wywód. Sam jeszcze nie wiem, gdzie będę kupować, ale myślę, że w Polsce jednak - chyba, że różnica w cenie pomiędzy nami a resztą Eurpoy będzie wstrząchająca - wtedy się zdecyduję na jakiś UK.

Domyślnie

objaw z bateriami mi cos przypomina....
    Mianowicie mialem obudowe Mio OTG, ktora przez kilka miesiecy smigala swietnie i nie bylo problemu, ale potem nawet z naladowanymi na swiezo aku 2600 nie chcial dysk odpalic. Nawet bylo slychac charakterystyczne stuki glowicy dysku jak ma za malo energii. Obudowa skonczyla zywot, jak zdesperowany podlaczylem uniwersalny zasilacz ustawiony na 5V (w teorii, w praktyce mial 12 ). Skonczylo sie dymem z elektroniki, wymontowaniem dysku do zwyklej obudowy bez technologii OTG i wrzuceniem uszkodzonej obudowy gdzies w ciemny kat szafki.
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Fajny ten digimate III tyle ze jakas stowke drozszy, mialem sporo wydatkow statyw, obiektyw, dysk, obudowa, czysciki do matrycy (jeszcze nie dojechaly). Ale podoba mi sie to dimage III i jak wroce to sie rozejrze i moze zamienie. Zobacze jak sie bedzie sprawowala obecna obudowa po 2 mc podrozowania. Na wszelki wypadek zabieram jeszcze dodatkowy dysk 250GB na ktory co kilka dni mam zamiar przewalac wszystkie fotki. Ten przynajmniej juz sprawdzony i na ziemi i w powietrzu
    D70S....Z6...

Domyślnie

xp (i w2k) nie sformatuje zadnej parycji wiekszej niz 40 gb jakop fat32. jest to swiadome ograniczeni ze strony MS bo fat 32 nie jest najlepszym pomyslem przy tak duzych dyskach.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

ograniczenie czy nie nie ma znaczenia bo mowimy tu o dysku ktory ma byc na FAT32 bo inaczej nie bedzie chodzil wiec moze kiedys go unowoczesnia ale narazie ma byc FAT32

a XP cwaniak robi tak ze dzieli na 2 czesci 32Gb i reszta. Jestem tylko ciekawy czy jak 32Gb sie zapelni to zaczenie automatycznie kopiowac na druga partycje (tez sformatowana na FAT32). Pozyjemy zobaczymy.
    D70S....Z6...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów