Close

Strona 60 z 67 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 777

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enthropia Zobacz posta
    Hipotetycznie - kupujesz dziś D200, jutro się psuje, idziesz do serwisu a pan na to, że naprawią, ale za 150% wartości, bo grzebałeś w sofcie aparatu. Paranoja.
    Nikt nie zmusza przecież do korzystania z serwisu Nikona. Warunki wykonania usługi ustala usługodawca i Ty możesz się na nie zgodzić lub nie - mamy przecież wolny rynek.

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepe2k Zobacz posta
    Nikt nie zmusza przecież do korzystania z serwisu Nikona. Warunki wykonania usługi ustala usługodawca i Ty możesz się na nie zgodzić lub nie - mamy przecież wolny rynek.
    No jasne, ale udanie się ze sprzętem do serwisu autoryzowanego jest moim zdaniem pierwszym, zupełnie naturalnym odruchem.

Domyślnie

Nie do końca, masz program, którego nie kupiłeś - to korzyść majątkowa, wystarczy...

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    Bo na argumenty, z przytoczonym paragrafem KK, jedyną Twoją odpowiedzią są "a co mi zrobią, przeczytaj jeszcze raz, co tam wiesz" itp
    To, że Ty masz problemy z czytaniem wiem już od pewnego czasu.
    Przytoczony artykuł traktuje o KORZYŚCIACH MAJĄTKOWYCH. Kur..., naprawdę tego nie pojmujesz?

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    enthropia, widzę, że dyskusja nie ma z Tobą sensu.
    Widzisz to, a nadal dyskutujesz. Czyli przeprowadzając proste wnioskowanie wszystko to co piszesz jest bez sensu.

Napiszę jeszcze raz: to jest ich wewnętrzne oprogramowanie, nie jest Open Source ani GNU.
    A skąd Ty to możesz wiedzieć? Znasz na pamięć licencje "wielkiego Nikona"?

Podaj przykłady oprogramowań bez licencji.
    Po co mam wymieniać nazwy programów, które nic Ci nie powiedzą?
    Wierz mi, są takie programy - sam je pisałem - które nie posiadają licencji lub których licencja sprowadza się do frazy "dowolny użytek".

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Nie do końca, masz program, którego nie kupiłeś - to korzyść majątkowa, wystarczy...
    Ehh....
    To tak, jakby "posiadanie" było synonimem "korzyści majątkowej". Wczoraj dostałem od brata grę komputerową, nie kupiłem jej, jestem przestępcą?

Domyślnie

Ehh....
    To tak, jakby "posiadanie" było synonimem "korzyści majątkowej". Wczoraj dostałem od brata grę komputerową, nie kupiłem jej, jestem przestępcą?
    Tak, posiadanie jest synonimem korzyści majątkowej...
    Dostałeś ją od brata więc podlega limitowi darowizny w rodzinie (kwota wolna to coś koło 9tys w ciągu 5 lat) więc jeśli brat da Ci w ciągu pięciu lat gry/cokolwiek innego za ponad 9tyś i nie zgłosisz tego do skarbówki/nie zapłacisz podatku - to jesteś przestępcą...

Domyślnie

Dostałeś ją od brata więc podlega limitowi darowizny w rodzinie (kwota wolna to coś koło 9tys w ciągu 5 lat) więc jeśli brat da Ci w ciągu pięciu lat gry/cokolwiek innego za ponad 9tyś i nie zgłosisz tego do skarbówki/nie zapłacisz podatku - to jesteś przestępcą...
    Bez przesady. To by było raczej wykroczenie skarbowe... Odsyłam do kodeksu karno-skarbowy.

I błagam... nie istnieje skrót TYŚ! Skoro już taki OT jest w tym wątku to pozwoliłem sobie na puryzm językowy

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Ja się upieram, że nie jest.

To jest popadanie w paranoję.
    Na tej samej zasadzie wszyscy, którzy kupują na alledrogo używane towary droższe niż 1000 zł są przestępcami. Znasz jakiś przykład prawomocnego wyroku skazującego w takiej sprawie?

Domyślnie

upierać się możesz. Co nie znaczy, że masz rację

Na tej samej zasadzie wszyscy, którzy kupują na alledrogo używane towary droższe niż 1000 zł są przestępcami. Znasz jakiś przykład prawomocnego wyroku skazującego w takiej sprawie?
    przecież kupić to jest coś zupełnie innego niż dostać. Nie widzisz tej różnicy?

Domyślnie

A dlaczego Ci co kupują?
    oko

Domyślnie

Bez przesady. To by było raczej wykroczenie skarbowe... Odsyłam do kodeksu karno-skarbowy.
    Rozmawiamy o przepisach czy o semantyce? Nieujawniony dochód to przestępstwo, z dość wysokimi karami na dodatek...
    ...i nie ma tu raczej znaczenia, że ścigać tego nie ma za bardzo jak...

I błagam... nie istnieje skrót TYŚ! Skoro już taki OT jest w tym wątku to pozwoliłem sobie na puryzm językowy
    http://www.sjp.pl/tys.
    ...zeżarłem kropkę - wybacz purysto.

Upieraj się przy czym tylko chcesz, według zasady "Jeśli fakty są przeciwko nam - biada faktom" można upierać się przy tym, że ziemia jest płaska - zdanie jak dupa, każdy ma swoją...

I znów - rozmawiamy o przepisach czy o tym kto i kiedy został skazany?
    Tak znam osoby, które dostały mandaty od skarbówki za brak zgłoszenia/odprowadzenia podatku od zakupów na allegro.
    Edit: do tego nie potrzeba wyroków sądowych, tak jak nie potrzeba go do kary za niezłożenie w terminie deklaracji PIT czy VAT...
    Ostatnio edytowane przez RobertMiernik ; 20-03-2013 o 01:20

Strona 60 z 67 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów