Close

Strona 39 z 78 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 777

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta
    nie ma podstaw prawnych do usunięcia takiego wątku.........
    Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja tylko dodam, że ten soft nie leży na serwerze nikoniarzy, a linkowane są inne miejsca w sieci. Nie ma tu nic niezgodnego z prawem.
    Wyciek tego softu to kolejna porażka tej firmy w ostatnim czasie.
    OK, dziekuję za wyjaśnienie. Mnie jest po prostu szkoda czasów, kiedy można było mieć zaufanie choćby do Opandy.
    A tak .... wiecie sami co się będzie działo u nas na giełdzie - to co już dzieje sie na Alle. Trudno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anita-głowacka Zobacz posta
    Tylko później nie płaczcie, że sobie rozregulowaliście aparat na gwarancji
    Uważam, że to oprogramowanie nie powinno wypłynąć i że Nikon powinien wziąć się za tych, którzy je rozpowszechniają, bo z pewnością jest to niezgodne z prawem.
    To muszą posadzić jakiegoś Malezyjczyka lub Chińczyka bo tam wyciekł ten soft.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    OK, dziekuję za wyjaśnienie. Mnie jest po prostu szkoda czasów, kiedy można było mieć zaufanie choćby do Opandy.
    A tak .... wiecie sami co się będzie działo u nas na giełdzie - to co już dzieje sie na Alle. Trudno.
    Mleko się już rozlało. Nie uda się zamieść tego pod dywan. Podziekujmy Nikonowi, że będzie trudniej sprzedać.jakikolwiek używany korpus, bo będzie podejrzenie, że licznik przekręcony. Kupić także.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enthropia Zobacz posta

Robiłeś to metodą 'white point' czy 'black point'?
    Odpowiadając.... chociaż już sami sobie dostatecznie rozwinęliście temat Oczywiście 'white point'. Soft kazał ustawić wszystko w tryb M (zgodnie z wcześniejszą wklejką instrukcji od D80) i wyzerować 'custom user settings'. Po kliknięciu START strzelał parę serii (zdaję sie, że na różnych czasach) i na bieżąco po każdym strzale wyświetlał zaktualizowaną listę. Nie pamiętam ile tego było, bo z ręką na sercu czekałem na koniec i byle nie uwalić aparatu

Z D200 nie poszło tak łatwo i już przez moment myślałem, że uśmierciłem puszkę - po wciśnięci START w trakcie walenia serii testowych 'communication error' zagościło na ekranie (kabel USB oryginalny, chociaż to bez znaczenia) i aparat zawiesił się z podniesionym lustrem. Dopiero wyjęcie baterii przywróciło go do życia. Dalej nie próbowałem...

Reasumując, z D90 usunęło wszystkie hot/dead pixele - świecące gwiazdy w centrum kadru.
    D200/D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dedwiescie Zobacz posta
    Reasumując, z D90 usunęło wszystkie hot/dead pixele - świecące gwiazdy w centrum kadru.
    Zagalopowałeś się czy naprawdę zrobiłeś też kalibrację dead-pixeli (procedura "black point")?

Domyślnie

kalibracja black point wymaga większego zachodu,
    pewnie kolega nie wiedział jak to nazwać i tak napisał,
    myślę, że robił tylko white point
    D80 + 50 1.8D + 18-55 + 18-200VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepe2k Zobacz posta
    Zagalopowałeś się czy naprawdę zrobiłeś też kalibrację dead-pixeli (procedura "black point")?
    Mea Culpa. Raczej źle się wyraziłem - chodziło nie o dead, a stuck-pixel (co koryguję również 'white point'). 'black point' nie ruszałem.
    D200/D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dedwiescie Zobacz posta
    Mea Culpa. Raczej źle się wyraziłem - chodziło nie o dead, a stuck-pixel (co koryguję również 'white point'). 'black point' nie ruszałem.
    Za to ja muszę się dokształcić, bo do tej pory nawet nie wiedziałem, że są 3 typy wad. Dla mnie wszystko co nie jest czarnym, martwym pikselem, to hot-pixel

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Jeszcze w ciągu roku można aproksymować stan licznika na podstawie zdjęć zrobionych przed datą ukazania się softu. Jak ktoś nie będzie chciał pokazać fotek, to na drzewo.
    exif da się edytować.

P.S. Na dpreview usunęli wątek z forum o wycieku oprogramowania.
    Ostatnio edytowane przez wer ; 28-02-2013 o 01:54
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    P.S. Na dpreview usunęli wątek z forum o wycieku oprogramowania.

Co jakiś czas ktoś w internecie dostaje bolesną lekcję na temat cenzury.
    Szkoda tylko że jedynymi poszkodowanymi będą w tym przypadku klienci których będzie łatwiej oszukać.

A i wyobrażam sobie hasło w serwisie - Niestety nie ma na to gwarancji bo było "grzebane".
    Ostatnio edytowane przez erro ; 28-02-2013 o 02:46

Strona 39 z 78 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów