Moim pytaniem jest czy warto wymienić model d300s na d600? Znam doskonale parametry obu aparatów. Od dwóch lat pracuję na d300s i jest to bardzo dobry sprzęt. Miałem w planach przesiąść się na d700 (ale niestety tego aparatu nie ma już w sprzedaży, a nie chciałbym kupować używek) Na d800 niestety nie mam funduszy, dlatego na dzień dzisiejszy zostaje jedynie d600. Największą wadą tego aparatu jest czas otwarcia migawki do 1/4000s (obecnie w d300s jest to 1/8000s) oraz mniejsza liczba pól ostrości (39 obecnie mam 51). Wyczytałem też, że d600 posiada wolniejszy AF niż d300s. Z drugiej strony jest to przeskok na pełną klatkę, możliwość operowania większymi czułościami. Fotografuję głównie reportaże ślubne, także te ostatnie parametry są dla mnie bardzo kuszące. Obiektywy które posiadam, również są sprzętem pod matrycę FX, tak więc kolejny +.
Proszę o opinie użytkowników d600 jak również wszystkich zainteresowanych czy faktycznie warto zmienić ten aparat.
Chodzi mi głównie jak to działa w praktyce. Tabelek i wykresów już się naczytałem![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami