Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pako1 Zobacz posta
    Jest jeszcze tamron 70-300 VC cena zbliżona do N 55-300 mój wujek używa go z canonem 7D i bardzo chwali także możesz go wsiąść pod uwagę.
    Ja używam tego obiektywu z D90 i jestem bardzo zadowolony. AF szybki jak na tą półkę cenową a stabilizacja robi matrixa z obserwowanej sceny. Ten obiektyw kiedyś kosztował tyle co 70-300 VR. Teraz kosztuje tyle co 55-300.
    Ostatnio edytowane przez basket ; 16-02-2013 o 16:27
    Fuji

Domyślnie

Także polecam Tamrona 70-300 VC USD. Jak go kupowałem to porównywałem go z Nikonem 70-300 VR, który to okazał się niewarty dopłacenia dodatkowych kilkuset PLN.
    Sony Ericsson K800I z kartą flash 1GB.

Domyślnie

Witam!
    Zależy, co chcesz fotografować tym szkłem. Ja od paru dni mam 55-300 i porównuję go z N300/4 i N80-200/2.8. (Oba na śrubokręt). Kupiłem, bo czasem ciężko mi targać któryś z tych dwóch np. do pracy żeby na chwilę urwać się na zdjęcia, całodzienne noszenie z sobą np na wycieczce też dało mi w... w tamtym roku.

Po kilku testach moje pierwsze wrażenia są następujące:
    PLUSY:
    cena, masa, b. ładny obrazek przy statycznych scenach i dobrym świetle. Bokeh też całkiem fajny.
    MINUSY:
    AF - to niestety "żółwik" nawet w porównaniu z moimi śrubokorętami i przy jakimś obiekcie typu sikorka albo wiewiórka niestety nie wyrabia.
    obrazek na 300mm to niestety nie to, co z N300/4...
    pozdrowienia!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów