Szukaj
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Otóż to, kiedyś to były prawdziwe zdjęcia, bez Photoshopa
![]()
N
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
ale czego wy chcecie od tego zdjęcia co ? czy od photoshopa czy innych programów, fotografia tak się rozwinęła od czasu analogu że można wykonać ciekawe zdjęcie na odwal się, ale nikt nie jest doskonały, nikt nie dobierze idealnych parametrów, a jeśli dobierze to światło będzie nie takie jakby chciał albo straci tą najlepszą sekundę na zdjęcie. W takich sytuacjach kiedyś pomagała ciemnia która była jednak ograniczona, teraz pomaga photoshop. Prawda jest taka że od zawsze ktoś chciał sobie pomagać, coś zmieniać czy ulepszać. No więc coś czuje że przemawia przez ciebie zazdrość kolegoMoże mało się znam na fotografii ale wydaję mi się że zdjęcie wstawione prosto z puszki jest nieciekawe, bo trzeba zmienić balans bieli, poprawić jakiś fragment, jakiś kolor podciągnąć czy podobne zabiegi zrobić. Na tym zdjęciu nie widzę jakiegoś doklejonego czy uciętego fragmentu. Zresztą popatrz na zdjęcie i powiedz co czujesz widząc je. A teraz pomyśl co czuł człowiek który to zdjęcie wykonał. A teraz pomyśl co czuli ci ludzie. Ale ja się nie znam możecie mnie tępić
![]()
Skontaktuj się z nami