Ok - nie ważne ... Ściągalem zbyt duzo rzeczy ze swiata .... Niech Ci sie szczęście sprzyja ...
Szukaj
Ok - nie ważne ... Ściągalem zbyt duzo rzeczy ze swiata .... Niech Ci sie szczęście sprzyja ...
OK, sprzęt dotarł, koszty wyszły wyższe niż się spodziewałem.
Skaner zakupiłem za $240 + $60 wysyłka, tak tez zostało podane w deklaracjiSumaryczne nalezności celne wyszły prawie 260 zł.
Mam pytanie, czy któryś z kolegów czasem nie skończył skanowania slajdów i nie mógłby mi odsprzedać adaptera MA-20 oraz ramki FH-2 ?
pozdrawiam !
To w sumie daje ponad 30% oplat dodatkowych...nie wazne jak je zwal...
W internetach zawsze znajdzie się mondry inaczej, co wyskoczy z tabelkami i będzie negował praktyków.
ja po prostu - i tu chyba wszyscy to wiedzą, dużo kupuję - i zawsze jak kalkulowałem zgodnie z tabelką się myliłem - doświadczenie to jest wiedza
raz nawet wyliczyłem sobie poprawnie - to i tak Urząd celny pomylił się w obliczaniu procentów - nie miałem śmiałości do nich pisać skargę o 50 zł
parafrazując babkę Pawlaczkę: tabelka, tabelką, a wykładnia prawa musi być po naszej stronie. ja niejednokrotnie się przekonałem, że interpretacja przepisu przez urzędnika, to rzecz święta.
Panowie, proszę obniżcie nieco swój poziom emocji...
Faktem jest, że często praktyka rozmija się z teorią, szczególnie w naszym kraju, więc każdy z Was może mieć rację, zależy od konkretnego przypadku.
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Mógłbyś doprecyzować co masz teraz na myśli?
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Skontaktuj się z nami