Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Alpejskie pejzaże monochromatyczne

Narciarski raj. Pierwsze dwa to Bad Gastein a 3-ka to Flachau.

1.

2.

3.

Domyślnie

Prawdziwa zima. Jedynka bardzo mi się widzi, jedynie LD do korekty.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Prawdziwa zima. Jedynka bardzo mi się widzi, jedynie LD do korekty.
    Może głupio pytac ale lepiej zapytac niż żyć w nieświadomości, co masz na myśli pisząc LD?

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Mnie się widzą wszystkie trzy, każde inne i ma w sobie coś. Zwraca uwagę dwójka swoją specyficznością, no i bez tych postaci nie byłoby tego zdjęcia. Jedna drobna uwaga do niej, chodzi o końcówkę cienia (tego środkowego), której mi brakuje w kadrze. Ja wiem, że jak się robi zdjęcie to często takich niuansów się nie zauważa, a poza tym być może dalej po prawej byłyby jakies przeszkadzajki, co zresztą sugeruje rozjeżdżony pagórek. Ja tylko wyrażam dążenie do ideału i nie jest to zarzut.
    Masz rację co do dążenia do doskonałości. Masz tez rację, że nie widziałem szczytu tego cienia. I chyba masz też rację, że tego kawałka brakuje. Nie pamiętam czy cos tam było jednak byłoby lepiej gdyby było więcej prawej strony. Dzięki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Może głupio pytac ale lepiej zapytac niż żyć w nieświadomości, co masz na myśli pisząc LD?
    LD - Lewy Dolny, róg oczywiście. Tam jest taki skrawek niepasujący do otoczenia, za to odciągający wzrok od całości. Pozbycie się tego cosia m/z wpłynęłoby dodatnio na spójność kadru.
    Kto pyta nie błądzi.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Ja, również jestem za kadrem 1 - fajny secik
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Jedyneczka, o tak... Prawie jak Giewont
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

extra biel i kontury, ładnie pokazane światło !
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Mnie się widzą wszystkie trzy, każde inne i ma w sobie coś. Zwraca uwagę dwójka swoją specyficznością, no i bez tych postaci nie byłoby tego zdjęcia. Jedna drobna uwaga do niej, chodzi o końcówkę cienia (tego środkowego), której mi brakuje w kadrze. Ja wiem, że jak się robi zdjęcie to często takich niuansów się nie zauważa, a poza tym być może dalej po prawej byłyby jakies przeszkadzajki, co zresztą sugeruje rozjeżdżony pagórek. Ja tylko wyrażam dążenie do ideału i nie jest to zarzut.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Świetne b&w, dla siebie wybiorę kadry 2 i 3. Dwójka, za kolegami, naj Z uwagami kolegów o drobiazgach się zgadzam. Na jedynce jakiś szumik wyszedł na niebo, ale jak zakładam to przy konwersji? (pytam z ciekawości, nie dlatego żeby mi przeszkadzał)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Świetne b&w, dla siebie wybiorę kadry 2 i 3. Dwójka, za kolegami, naj Z uwagami kolegów o drobiazgach się zgadzam. Na jedynce jakiś szumik wyszedł na niebo, ale jak zakładam to przy konwersji? (pytam z ciekawości, nie dlatego żeby mi przeszkadzał)
    To od specyficznej konwersji. Mnie nawet lekko podoba się ten szumik dlatego zostawiłem jak jest.

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    LD - Lewy Dolny, róg oczywiście. Tam jest taki skrawek niepasujący do otoczenia, za to odciągający wzrok od całości. Pozbycie się tego cosia m/z wpłynęłoby dodatnio na spójność kadru.
    Kto pyta nie błądzi.
    Teraz rozumiejąc w czym rzecz to z ręka na sercu mogę Ci przyznac rację. Ten malutki różek mogłem uciąć. Byłoby płynniej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów