Przejrzałem kilka tematów dot. drukarek, ale większość z nich poświęcona jest urządzeniom służącym przede wszystkim do drukowania zdjęć, tymczasem ja szukam drukarki biurowej - stąd nowy wątek.
Potrzebna mi jest drukarka kolorowa do formatu A3(+). Szacuję, że będzie na niej drukowane nie więcej niż 200 stron miesięcznie, więc skłaniam się ku atramentówce. Używana będzie w biurze architektonicznym, wydruki zdjęć raczej okazjonalnie, zatem chyba nie ma sensu kupować sprzętu, który będzie drukował przy pomocy sześciu kolorów - coś skromniejszego powinno wystarczyć. Istotne są dla mnie wymiary sprzętu (im mniejsze, tym lepiej), niskie koszty eksploatacji (tusze, dostępność zamienników), możliwie wysoka bezawaryjność. Cena zakupu nie gra w tym momencie pierwszoplanowej roli, ale nie chciałbym wydawać więcej niż 1500-1800 zł.
Do tej pory znalazłem jedną drukarkę, która wydaje się spełniać w/w założenia: EPSON WORKFORCE WF-7015
Czy komuś z was zdarzyło się używać tego modelu? Jeśli tak, to prosiłbym o przedstawienie opinii na jego temat.
A jeśli nie ten Epson, to co?![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami