Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Rysa czasu

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Rysa czasu

To pierwsze moje zdjecie w tematyce ludzie. Troche przerobione w Photoshopie. Chcialbym zmierzyc sie z tematem portretów, dlatego wstawiam pierwsza. Wiem, ze daleko od idealu, ale moze jakies rady dostane? Cos wiecej niz probowac dalej Pozdrawiam.

Madziulek
    Gość

Domyślnie

chyba trochę przypaliłeś ...?
    kadrowałabym w pionie ,
    niepotrzebny ten kwadrat ...
    domyślam się ze tło miałeś nieciekawe ale moim zdaniem kwadrat tutaj nie pomoże , warto za to pobawić się GO
    mam wrażenie jakby kobieta wciśnięta była w prawą stronę..
    przerobiłabym na cz-b

modelkę masz interesującą
    tytuł bardzo dobry

Pozdrawiam

Domyślnie

Zaraz sprobuje w cz-b. Dzieki za Twoje uwagi.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Moje zdanie: po prostu zwykła babcia. Nie umniejszając mojego szacunku do tej babci, to zdjęcie z punktu widzenia samej fotografiki jest po prostu niczym innym jak ot zwykłą babcią.
    Jak wyślę swoje dziecko które nie ma pojęcia o fotografii na dowolną wieś aby zrobiło dowolne losowe zdjęcie dowolnej losowej babci to wyjdzie dokładnie to samo co zamieściłeś.
    Czyli ocena: babcia jak babcia, kreatywność 0 na 10.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Czyli ocena: babcia jak babcia, kreatywność 0 na 10.
    To dobrze na pierwszy protret w zyciu?

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonMaliniacco Zobacz posta
    To dobrze na pierwszy protret w zyciu?
    Masz rację, za bardzo skrytykowałem. Byłem chwilowo zbulwersowany innym wątkiem że przy okazji dostało się niesłusznie Tobie. Emocje opadły i widzę swój niegrzeczny post. Przepraszam.
    Wracając do zdjęcia i już na spokojnie - podtrzymuję opinię na temat przypadkowości ujęcia oraz osoby, jednak daję w mojej skromnej opinii plus za kolorystykę i obróbkę.

Domyślnie

Zle ze soba koresponduja kolory tla i skory. Na tym etapie portretowania proponuje bardziej przylozyc sie przed wykonaniem zdjecia niz po jego wykonaniu nieumiejetnie rzezbic w Photoshopie. Wiecej myslec nad kadrem, tlem, odczekac na odpowiedni moment, wykorzystac zastane swiatlo lub kreatywnie wykorzystac lampe.
    Czarne oczy i wzrok, ktory uciekl -- niezbyt dobrze odbierane w portrecie -- przynajmniej w tym przypadku poteguja wrazenie przypadkowosci.
    Swiatlo -- tez na "nie". Masz Sabine, wiec dlaczego blyskasz na wprost, skoro palnik w niej masz ruchomy? Swiatlo na wprost splaszcza twarz.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Uprawnienia umieszczania postów