Szukaj
Ładnie żonka wyszła,
tylko czemu to iso takie wysokie? i czemu żonka ustawiła uśmiech na "sztywno" ?
ale ogólnie całkiem sympatycznie!
pozdrawiam
D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700
Może i by mi się podobało pierwsze. Jest klasyczne i ładne. Reszta jest troszkę oklepana. Wszystkie natomiast zaorałeś kompletnie na komputerze. Nie zostawiłeś żonie cery, a oczy pocisnąłeś jakimś wybielaczem. Proponuję, abyś następnym razem spróbował 'obdarować' tak jak Ci się podoba, a potem zmniejszyć to o połowę. Efekt będzie taki, że skóra będzie gładsza, oczka jaśniejsze, ale wszystko pozostanie w miarę naturalne.
P.S. Zwróć teżuwagę na dłonie. Jak już psujesz, to psuj wszystko, bo na #3 ludzkie ręce trzymają plastikową maskę
Pozdro
Kartofelinder rozumiem, że skóra jest gładka ale mimo gładkości tekstura skóry jest zachowana (pory i te sprawy) jeśli tego u Ciebie nie widać to ja nie wiem...
bart1 jeśli chodzi o szumy w tle (to do ISO) to zwróć uwagę, że na twarzy ziarna nie ma - jest ono dodane w post procesie - tak miało być choć wiem, że może się nie podobać - taki eksperyment![]()
12 14 28 35 85
To ja nie wiem jak Ty to zrobiłeś, bo patrząc z bliska rzeczywiście widać jakieś detale. Widać też krawędź tej maski na brodzie. Problem nie w samej fakturze, ale też w tonalności. Jest strasznie jednolita. Nie znam się na szopowaniu, a mówię co widzę. Jest sztucznie i tyle :/
1 mi się podobaFakt może i troszkę twarz wyszła jak lalce
Ale jest ok
Widać troszkę oczy podkręcone
Podoba się MZ
Człowiek całe życie się uczy...
Przesadzona obróbka oczu.
Reszta bardzo pozytywna. Najfajniejsza 2.
Nikon D7000 | Sigma 18-50 EX DC MACRO HSM | Nikkor 10.5 AF Fisheye 2.8G | Sigma 70-200 2.8 APO HSM MACRO | Sigma 50 1.4 EX DG HSM
Problem polega na tym ze zbyt mocno spuszczamy sie nad glownym obiektem zapominajac o tle. A gdyby tak praesunac sie ta odrobinke i ustawic modela na srodku tego czegos z tylu, bylo by niebo lepiej. A tak wyszlo krzywo. Ekranik w fonie mam za maly zebyreszte opisac ale te krawedzie kuja w oczy...
Zeby cos z tego bylo trzeba ja: pokochac, wydac na nia majatek, zdradzic, odepchnac i poczekac, az sama powroci... Tak wiec jestem soba, bo wszyscy inni sa juz zajeci
1 i 4 rewelacjai w 4 bardzo mi pasuje ziarno akurat w tej sesji..
|| 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
Skontaktuj się z nami