Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: jaki Nikon???

Domyślnie jaki Nikon???

Witam mam zamiar kupić Nikona cyfraka do studia fotograficznego ,do tej pory robiłem
    na analogu , mam laba duży zakres programowy w labie umożliwia nadrabianie różnych
    nie dociągnięć , obawiam się gdy kupię cyfraka będę miał problemy ,myślałem ,że to forum rozwieje moje wątpliwości co do aparatu ale niestety co wypowiedż to inne zdanie
    Proszę o rzeczową radę jakigoś praktyka w tej materi pozdrawiam

Domyślnie

Nie napisales ani slowa o tym jaki rodzaj zdjec robisz w tym studiu. Dopisz cos bo tak to mozemy co najwyzej wrozyc z fusow. Ogolnie do studia mozna polecic Fuji S3pro.
    Pozdrawiam Karol

sv
    Gość

Domyślnie

D2X bedzie w sam raz

Domyślnie jaki Nikon

Jak w studio ślub, chrzest dzisiaj była pani z psem ,dzieci z misiami itd i tp..

Domyślnie

Wiesz niedawno widzialem takie "studio" w ktorym uzywali Canona A95.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie jaki Nikon

A95 ???? Pisałem tylko rzeczowe

Domyślnie

Eh widze ze musze prosto z mostu. W dalszym Ciegu nie napisales za wiele. Nie wiemy ile masz do wydania, jakie dokladnie sa Twoje potrzeby. Ciezko jest doradzac komus nie wiedzac zupelnie jakie ma preferencje i jak bedzie wykorzystywal sprzet. Nie podales zadnych wskazowek, bo tego co napisales o slubach i chrztach nie mozna nazwac wskazowka.
    Zupelnie inna sprawa jest ze od kogos kto zajmuje sie fotografia zawodowo powinno sie oczekiwac choc sredniej znajomosci swoich potrzeb i sprzetu jaki bedzie mu potrzebny. Jesli sprzet analogowy zaspokajal twoje zapotrzebowanie to po co chcesz kupic cyfre? Bo taka jest moda? Chyba nie wiec po co? Doprecyzuj swoja wypowiedz bo do fotografowania pani z pieskiem naprawde wystarczy w zupelnosci A95.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie jaki Nikon

Pani z pieskiem to taka alegoria cztaj prznośnia w studio cztaj zakład foto
    chcę ci powiedzieć ,że robi się różne rzeczy to co klient sobie zażyczy
    cyfra to nie moda to wygoda ,w ferworze pracy a to lampa nie odpali a to ubiur pacjenta
    a to karnacja ,nie będę wspominał o kurzu ,który jest upierdliwy już przy 13-tkach
    na negatywie .Mam cyfraka olympusa do legitek 3.1mp i widzę jaka to wygoda .Czekam na rzeczowe podpowiedzi od ludzi ,którzy pracują w studio na Nikonach i mają w tej materi doświadczenie

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Kierując sie Twoimi wskazuwkami - coolpix! Bo jak sama nazwa wskazuje jest cool!!!!

A teraz serio. Zgadzam sie z Gamlingiem. Co to za zawodowiec, fotolabor-ant, który nie ptorafi okreslic wlasnych potrzeb, a jak juz to zrobi to nie wie czym je zaspokoić...

taki rynek niestety...

Pozdrawiam
    DB

Domyślnie

Witam
    od 3 lat uzywam w studio D100, i powiem szczerze zawsze byly jakies problemy z nim to zdjecia byly zoltawe itp. dopiero po zmianie oprogramowania do 2.0 aparat wkoncu robi normalne zdjecia. Mi w zupelnosci wystarcza, zdjecia sa wporzadku. aczkolwiek polecil bym canona d20. lub s3 pro podchodza do niego obiektyw nikona.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów