Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Moje proby:)

Domyślnie

Sam jestem na etapie nauki wiec napisze co mi sie wydaje i nie musisz sie mna sugerowac. Gdzieniegdzie zauwazylem ze ostrosc padla, balans bieli tez no i obrobki troche by sie przydalo do publikacji na forum. Poza tym to jeszcze kadry, ale o tym sie nie wypowiadam bo sam jestem na etapie nauki kadrowania za ktora i tak dostaje po glowie na tym forum czesto :/ Mi sie szczerze mowiac podobaja w wiekszosci. Ogolnie to jak na sam poczatek duzo lepiej niz ja wiec gratuluje. Radze pstrykac jak najwiecej. I na koniec radze przestudiowac zamieszczanie zdjec na forum np TU http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=132468 bo zamiast porad uslyszysz tylko ochrzan za nie takie zamieszczanie zdjec. Pozdro!
    d90/35mm f1,8/50mm f1,8/85mm 1,8D/18-105 kit i ogólny mętlik w głowie

Domyślnie

Dziekuje za opinie Co do ostrosci to sie zgadzam, niektore foty robilam stara d40stka z 3 punktami ostrosci, nie panowalam za bardzo nad aparatem. Te ostatnie robione stalka, ostrzenie na oko stad reszta we mgle
    Co do balansu to byl zazwyczaj dopasowywany z biala kartka a potem ew korygowany na poziomie obrobki NEFow w PS. Wiec efekty kolorystyczne byly zamierzone a nie wynikaja z blednei dobranego balansu.
    Co do glebszej obrobki, w PS raczkuje, a jaka obrobke Ty miales na mysli?
    Nie wiem nad czym powinnam pracowac i co sprawia,ze portret wyglada "profesjonalnie"...((((

Domyślnie

Wow
    Kowalmen, jak widac jestes jedynym chetnym do udzielania rad Albo jest tak beznadziejnie,ze nie warto komentowac,albo ruch na forum przekracza predkosc swiatla coz...to by bylo na tyle:P

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów