Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Elie

Domyślnie Elie

Wybierałem się na tą miejscówkę już od jakiegoś czasu. Kiedy dojechałem dziś rano na miejsce okazało się że szarość rządzi na niebie. Po namyśle postanowiłem się chociaż przejść, zrobić kilka testowych zdjęć i obadać miejsce.
    Światło które jest na zdjęciu pojawiło się dosłownie na góra 2 minuty. Kiedy chciałem zmienić miejsce i obiektyw - zniknęło.
    Wywołane w Lightroom, zlepione z trzech pionowych naświetleń w PS.

“There are always two people in every picture: the photographer and the viewer.” – Ansel Adams

Domyślnie

Podoba się, choć dwie rzeczy:
    1. Ta siatka w centrum do wystemplowania.
    2. Ta latarnia nie musi być taka 'odnowiona'.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Podoba się, choć dwie rzeczy:
    1. Ta siatka w centrum do wystemplowania.
    2. Ta latarnia nie musi być taka 'odnowiona'.
    Ta siatka to barierka od mostku. Szczerze to nawet nie pomyślałem żeby ją usuwać - postawię na naturalność. Co do odnawiania to możesz sprecyzować?
    “There are always two people in every picture: the photographer and the viewer.” – Ansel Adams

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

Podobają mi się kolorki i układ. Gratulacje!
    Nikon 610 | S18-50 2.8 | N55-200 mm VR | N50 1.8D | YN 460-II | YN 468-II | inne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arram Zobacz posta
    Ta siatka to barierka od mostku. Szczerze to nawet nie pomyślałem żeby ją usuwać - postawię na naturalność. Co do odnawiania to możesz sprecyzować?
    Ogólnie chodziło mi o wygląd natury - stąd ta siatka, świadcząca o ingerencji człowieka oraz te linie gzymsów są dość kontrastowe w porównaniu z resztą obrazu.

Jeśli jednak ma to być 'portret' budowli, to ja milczę, bo się nie znam.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Do latarni zastrzezen nie mam, ale barierki mostku mozna by wystemplowac.
    A ogolnie to przyjemnie w kolorach i ladnie swiatlo na podloge padlo, co w duzej wersji dobrze widac.
    Ogolnie sie podoba.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Jeśli jednak ma to być 'portret' budowli, to ja milczę, bo się nie znam.

Pzdr.
    Nie ma co milczeć. Każdy ma swoje zdanie, nie zrozumiałem tylko o co ci chodziło w pkt. 2 "Ta latarnia nie musi być taka 'odnowiona'"
    Właściwie to nadal nie rozumiem, bo latarni/budynku w ogóle nie 'dotykałem'.

Domyślnie

Swiatla na podlodze to poza rozjasnieniem tam nie ma, zaniebieszczenie na skalach po prawej i na latarni do poprawy, troszke za mocno kontrastem, te bariere bym zostawil, jak mozna mowic o ingerencji czlowieka przy latarni i to nowoczesnej....

Uprawnienia umieszczania postów