Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Wątek: Casio keyboard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Są przecież ludzie, którzy grają pięknie i nie wiedzą co to nuty
    Oczywiście nuty nie są do grania potrzebne, można bardzo ładnie grać utwory ze słuchu, bądź improwizować. Gdy pisałem o nutach, gamach itp. nie chodziło mi o to byś czytał "jak z nut" hehe. Te podstawy są potrzebne tylko i wyłącznie by wyćwiczyć palce i poznać układ brzmienia na klawiaturze. Jak masz w miarę słuch to prędzej zagrasz z muzyką niż z błyskami na klawiaturze.
    GRANIE Z NUT TO NUDA
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

No właśnie podstawy trzeba opanować i tym się zajmę w najbliższym czasie, a granie ze słuchu proste nie jest. Póki co jak córka dostaje nowy utwór do nauki to też się go staram opanować.

Domyślnie

Znalazłem jeszcze fajną stronkę playpianotoday.com dla alternatywnej nauki ze słuchu, nie z nut. Przejrzałem darmowe lekcje i wydaje się fajna.

Domyślnie

Cześć
    ja w temacie chciałem się podpytać o opinię.
    Zaczynam dopiero zabawę z klawiszami i chciałem coś przystępnego ale nie badziewnego. Mam budżet około 1000 pln i chciałbym coś co nada się dla początkującego - czyli ma wbudowane lekcje a zarazem wystarczy już jak się trochę nauczę - żeby nie zmieniać za chwilę sprzętu. Wychodzę z założenia że inaczej się nie opłaca.
    tu pojawia się pytanie czy Casio w tej półce cenowej - a wiem że ma sporo modeli - spełni moje oczekiwania?
    Wiem że ich pianina cyfrowe za większą kasę są już na prawdę fajne bo widziałem kilku muzyków którzy ich używają.
    Macie coś do polecenia ?

Domyślnie

Witam
    Ja córce kupiłem za podpowiedziami pani nauczycielki oraz znajomego w sklepie muzycznym YAMAHA PSR E 343. Córka opanowała podstawy, sama wszystko ustawia co potrzebuje (ma 7 lat). Mogę polecić, kosztuje około 800 zł.
    Pozdrawiam

Domyślnie

O Casio zapomnij - robią tylko dobre zegarki
    Szukaj yamahy, rolanda lub korga..

Kiedyś sam grałem i chciałem sobie coś lepszego kupić. Gdybyś jednak się zdecydował dozbierać trochę do używki to polecam korga pa 50.
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Ja przekonałem się do casiaków, ostatnio naprawdę poszły do przodu i jeżeli chcesz proste w obsłudze i intuicyjne klawisze to zastanów się nad WK 7600 Ma świetną klawiaturę lekko doważaną, klawisze posiadają wykończenie podobne do klawiatur młoteczkowych oraz pełną dynamikę dzięki czemu gra się podobnie jak na prawdziwym fortepianie

Domyślnie

Audycja zawierała lokowanie produktu.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów