Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: Casio keyboard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Nie chcę szkolić dziecka do konkursów Chopinowskich
    Jakiekolwiek utwory Chopina są na koniec II stopnia PSM (czyli 6-8 lat nauki!) a to już baaardzo zaawansowany poziom. Tak po prawdzie nawet I stopnia nie da się przejść bez pianina w domu. Sam Pan musi zadecydować. Podjęcie wyzwania nauki muzyki to nie jest byle co. Wymaga przemyślanego i poważnego podejścia. Pobawić się zawsze można, ale zabawa (czyli to co teraz) i nauka to dwa różne kosmosy.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 13-02-2013 o 23:55
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Yamaha P-35 całkiem dobry wybór, gdybyś się zdecydował na nią.
    Dobrze, że masz trochę dystansu do tej nauki, stanie z "batem" by zaspokoić swoje ambicje nie jest dobrym rozwiązaniem.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Padnie chyba na tą Yamahę. Zawsze chciałem mieć Yamahę choć myślałem o motorze a nie klawiszach

Mam już literaturę i część w drodze, poszperałem trochę w internecie - ta zagraniczna (Alfred's basic) też zapowiada się ok. Buszując po czeluściach internetu natknąłem się na program MuseScore. Całkiem fajny bo jak się siada do nut i nie zna piosenki to nie bardzo wiadomo co z tego powinno wyjść. A tak można sobie wprowadzić partyturę (naprawdę prosto) i odegrać muzyczkę i już wiadomo o co mniej więcej chodzi. Jak byście znali inne programy pomagające w nauce to proszę dajcie znać.

Domyślnie

Nie ma lepszego sposobu niż nauczyciel bijący linijką po łapach lub smyczkiem po głowie

Domyślnie

Albo opuszczający klapę od klawiatury na dłonie

Domyślnie

ooo, o takiej metodzie nauczania nie słyszałem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eagis Zobacz posta
    Nie ma lepszego sposobu niż nauczyciel bijący linijką po łapach lub smyczkiem po głowie
    Hehe no fakt, kiedyś paluchy bolały nie od ćwiczeń tylko od linijki.

Co prawda jak ktoś ma się uczyć poprawnie, to próba ze "słuchu" jest bardzo złym rozwiązaniem. Po to są całe, pół, ćwierć...8,16...itp. nuty oraz inne znaki nad i pod pięciolinią by poprawnie odtworzyć utwór z nut. Ta cała zabawa jednak dotyczy młodych, ambitnych, dla "emeryta" może się sprawdzić system nutowo-dziękowy
    Bo w zasadzie utwór zapisany w postaci nut przerobiony na sekwencję MIDI, komputer czy inne ustrojstwo odtworzy jak trzeba. To samo jest w drugą stronę, każdy utwór można tak zapisać było inne dowolne urządzenie powiedzmy w standardzie GM mogło odtworzyć dokładnie tak samo i nawet z wykorzystaniem takich samych instrumentów.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomajk Zobacz posta
    Bo w zasadzie utwór zapisany w postaci nut przerobiony na sekwencję MIDI, komputer czy inne ustrojstwo odtworzy jak trzeba. To samo jest w drugą stronę, każdy utwór można tak zapisać było inne dowolne urządzenie powiedzmy w standardzie GM mogło odtworzyć dokładnie tak samo i nawet z wykorzystaniem takich samych instrumentów.
    Widziałem ustrojstwo, do którego wgrywało się utwór zapisany nutowo, a on go mógł grać ale co lepsze, nie grać tylko migać kontrolkami nad klawiszami jakie trzeba naciskać. No normalnie fantastik bajer przed rodziną na święta. Kolędy to pikuś i nawet Toccata po paru próbach jakoś pójdzie, gorzej z Fugą.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

A w klawiaturach z podświetlaną klawiaturą to świecą się całe klawisze, które trzeba nacisnąć.

Są przecież ludzie, którzy grają pięknie i nie wiedzą co to nuty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    A w klawiaturach z podświetlaną klawiaturą to świecą się całe klawisze, które trzeba nacisnąć.
    Ale to już odpustowe. Dyskretne kontrolki niewidoczne dla gawiedzi są chyba fajniejsze.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów