Close

Strona 8 z 26 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 259

Domyślnie

Lubię stylistykę z małym kontrastem. Co prawda na kliszy zawsze wygląda to nieco żywiej, nawet w przypadku negatywu.
    Tutaj w SPP dałem:
    shadows na 1,2
    X3 Fill Light na +0,3
    Resztę czynności w Lr, a tam: highlights zmniejszyłem w całości, wyciągnąłem shadows, trochę clarity oraz czasami daję ziarno przypominające to jakie znam ze skanowania Portry 400.

Jakoś nigdy nie odstawiłem negatywu, a cyfra mnie nie przekonuje dla prywatnych potrzeb. Co innego jeżeli chodzi o zastosowania komercyjne, chociaż i tutaj oferta jest szeroka. Laby typu Carmencita, The Find Lab itp dają mają ofertę na bardzo wysokim poziomie, niestety dla nas również cenowym.

Domyślnie

Mnie to zdjęcie udało się tak wywołać (SPP 6.2 i PSE14):

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SDIM0215as_.jpg
Wyświetleń:	12
Rozmiar:	1,73 MB
ID:	13555
    SONY A7III ; SONY A3000 Full Spectrum

Domyślnie

Rzadko patrze na form a takie fajne LOLcontenty mnie omineły o DRach i Sigmotronach.

Domyślnie

[andystar]Mnie to zdjęcie udało się tak wywołać:

Przesadzanie z funkcją X3 Fill Light sprawia dla mnie zbyt HDR-owe wrażenie. Staram się na to uważać.

Domyślnie

Ta wersja rozjaśniona do granic wytrzymałości jest mało znośna, zważywszy, że cała masa rzeczy uciekła w biel (zobaczcie na ściany domów w głębi - białe sztukaterie nie odróżniają się od ścian), a zdjęcie wygląda jakby się popsuł popychacz przysłony i obrazek był prześwietlony.

Wersja późniejsza (andystara) jest dużo znośniejsza, choć żeby być dokładnym wcale nie jestem przekonany, że biały mundur strażniczki - która stoi w cieniu, a nie ma munduru uszytego z luster - powinien tak świecić białym. To detal, ale jak mówimy o szczegółowości i matrycach, to na takie rzeczy trzeba zwracać uwagę.

Bez wątpienia natomiast ta matryca inaczej zachowuje się w światłach niż ta którą mam w Nikonie, to bezsprzeczne. Zastanawiam się tylko czy to lepiej, czy po prostu ani lepiej ani gorzej, a inaczej...

PS
    dalej nie udało mi się otworzyć tych nowych plików w LRze. Albo coś robię źle, albo coś mam w systemie nie tak. U kogoś się otwarło bez użycia dedykowanego softu Sigmy, od razu w LRze?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Ta wersja rozjaśniona do granic wytrzymałości jest mało znośna, zważywszy, że cała masa rzeczy uciekła w biel (zobaczcie na ściany domów w głębi - białe sztukaterie nie odróżniają się od ścian), a zdjęcie wygląda jakby się popsuł popychacz przysłony i obrazek był prześwietlony.
    Racja. Raz jeszcze postanowiłem coś zrobić ze ścianami:

Nazwa:	2.jpg
Wyświetleń:	132
Rozmiar:	1,06 MB
ID:	13570

a tutaj lekko podostrzone w Lr z 19 mpix

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	132
Rozmiar:	1 012,1 KB
ID:	13572

Domyślnie

Pobralem plik i obrobilem

Nazwa:	sdi.jpg
Wyświetleń:	119
Rozmiar:	575,7 KB
ID:	13600
    X-T10, XF 16-55/2.8, XF 35 f/1.4, XF 55-200, 5D MKII , EF 24-105 mm f/4L IS USM, EF 85mm f/1.8 USM, A6000 SEL18-105/4

Domyślnie

Jak na mój gust, trochę cukierkowo.

To może chmurki dam:

Nazwa:	SDIM1168.jpg
Wyświetleń:	94
Rozmiar:	72,4 KB
ID:	13652

Domyślnie

A to już w najmniejszym stopniu nie jest dobra ekspozycja.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

A to poczemu? Betoniarkę, w sensie silos przecie dobrze widać.

Strona 8 z 26 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów