Close

Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 259

Domyślnie

Ta chmura, to dla mnie czarna dziura.
    Nie wiem, gdzie to poszło, ale być może już coś widać.

Domyślnie

Widać i da się nawet pobrać. Dzięki za plik do zabaw!
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Mogę dać więcej, o ile Zahir pozwoli.
    Ale to tylko jpeg, a z nim się specjalnie nie powalczy.

Domyślnie

dzięki serdeczne!

pobawiłem się chwilę i choć nie mam obeznania z jpg (jak na amatora przystało robie tylko w rawie) to musze przyznać, że obrazek fajnie reaguje na obróbkę i ze świateł można faktycznie sporo odzyskać. Fatalnie za to reaguje na clarity i wyostrzanie, choć z drugiej strony jeśli to jpg z puszki to naprawdę nie ma wiele do poprawiania, a kontrast niemal w punkt.

@Ligo nie krępuj się, sam chętnie sprawdzę inny plik

Domyślnie

Zwłaszcza RAWa, z podobnie ostrego światła. I też przyznaję, że jeśli to plik bezpośrednio z puszki, to jest to pierwszy przykład, który mnie przekonuje, że ta matryca miała ręce i nogi.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Dałem jeszcze dwa RAW-y w formacie X3F, mniejszy z SD14 i większy z DP2Q. Możecie się bawić.
    Tylko zaznaczam, że do tych plików najlepszy jest firmowy soft, czyli wersja SPP 4.2.x do mniejszego i SPP 6.x.x do większego.

Domyślnie

Mnie się w LRze otwiera tylko ten mniejszy plik niestety...
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    to jest to pierwszy przykład, który mnie przekonuje, że ta matryca miała ręce i nogi.
    Ale czemu "miała" w czasie przeszłym?
    Foveon ma się całkiem nieźle, choć to nisza, ale jest cały czas w bieżącej sprzedaży! Można sobie wybrać kompakta DP, bezlustro w APS-C, albo w APS-H w wersji Quattro, albo nawet lustrzankę SD-1, jeszcze z Merillem.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Mnie się w LRze otwiera tylko ten mniejszy plik niestety...
    Lightroom to nie jest najlepszy program do obróbki tych plików.
    Pisałem wcześniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Ale czemu "miała" w czasie przeszłym?
    Foveon ma się całkiem nieźle, choć to nisza, ale jest cały czas w bieżącej sprzedaży! Można sobie wybrać kompakta DP, bezlustro w APS-C, albo w APS-H w wersji Quattro, albo nawet lustrzankę SD-1, jeszcze z Merillem.
    Racja, zwracam honor, tak mi się jakoś powiedziało...

Czy ktoś może potwierdzić, że ten większy plik po ściągnięciu się otwiera w LRze? Tabelka kompatybilności mówi mi, że nawet w archaicznej wersji LRa powinno się dać otworzyć, a mnie nie chce... No i co do softu - może i LR nie jest najlepszy do tych plików, ale nie mam innego, a ten co mam powinien działać.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Duży nie otwiera się w LR 6.14

Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów