Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Julia

Domyślnie Julia

Pentacon six + Sonnar 180
    Rollei RPX100 + D76
    V500

Domyślnie

a myślałem, że się spodoba - hmmm ...

Domyślnie

Dla mnie osobiście te zdjęcie nie ma wyrazu... jest nijakie, mimo ze jakaś czynność ruchowa została zamrożona.

Maćku, nie rób w studio, lecz w plenerze... Pozwól działać głebi ostrości i bokehowi

Domyślnie

Bez wyrazu powiadasz?
    Najwidoczniej, skoro nikt inny nic nie napisał.

Domyślnie

Wiesz, rodzicom często zdjęcia ich dzieci wydają się dużo bardziej poruszające niż są w rzeczywistości. To naturalne.

Aby dodać coś o technice, zapytam: Po co tak mała przysłona w zdjęciu z czarnym tłem?! Pomyśl nad takimi rzeczami zanim zaczniesz robić zdjęcia. f/1.4 nie musi być domyślnym sposobem robienia fotografii.
    Ostatnio edytowane przez Kartofelinder ; 12-02-2013 o 14:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    Wiesz, rodzicom często zdjęcia ich dzieci wydają się dużo bardziej poruszające niż są w rzeczywistości. To naturalne.

Aby dodać coś o technice, zapytam: Po co tak mała przysłona w zdjęciu z czarnym tłem?! Pomyśl nad takimi rzeczami zanim zaczniesz robić zdjęcia. f/1.4 nie musi być domyślnym sposobem robienia fotografii.
    Nie no spoko, tu było 5.6 przy szkle 180 mm. Faktycznie szału ni ma, ale zawsze warto coś napisać, a nie milczeniem zbyć. Chyba,że większość odwiedzających nie ma nic do powiedzenia.

Domyślnie

Nie ma się chyba co denerwować. Zdjęć na forum pojawia się wiele, a wiele znich jest do siebie podobnych i nie chce się za bardzo pisać. Bo ani tu pochwalić, ani specjalnie za co objechać

Ahh, nie doczytałem, że to na MF zrobione. Przeliczniki przelicznikami, ale chyba ewidentnie nie trafiłeś, bo przy takiej przysłonie twarz powinna się w całości zmieścić. Dla pewności należało z jeszcze jedną przysłonę domknąć. Tło czarne, to co tu rozmywać? Przecież nie uszy

Uprawnienia umieszczania postów