Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Kościelec...

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy1 Zobacz posta
    Zaskoczę Cię, bo to nie stempel, tylko łatkaStemplem wogole nie umiem się posługiwać
    No to witaj w klubie. Też tylko jej używam jak muszę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    No to witaj w klubie. Też tylko jej używam jak muszę.
    hehe
    Skoro łatką można tyle usunąc, to po co się stemplem bawić

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Więc muszę i ja popróbować natępnym razem
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

2 odslona bez krzaka jest spoko. I nie wierze, ze to pisze ale dobrze zrobiles ze wyeksmitowales Murowaniec. Ten dach nie wygladal zbyt atrakcyjnie.
    Oczywiscie byloby lepiej jakby na podloge choc troche swiatla padlo.
    Ale ogolnie spoko fot z Gasienicowej.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekf34 Zobacz posta
    Pewnie wiesz, ale pamietaj że jak klikniesz na łatkę, to musisz zmienić tryb ze zwykłego, na uwzględnienie wartości(jakoś tak sie to nazywa)

Domyślnie

Uważam iż autor potencjału miejsca do końca nie wykorzystał.Ja, podobnie jak kolega Duder nie musze mieć koniecznie snopów anielskiego światła by zdjęcie miało klimat i by podobało mi się, ale uważam iż warunki jak na powyższym zdjęciu powinny być podkreślone tak aby nadać focie charakter, ząb.Następna kwestia-najważniejsza, to kadr.Tu aż prosi się aby wykorzystać ten wspaniały, powtarzalny motyw tych dwóch wierzchołków na III planie i wprowadzić go w interakcję z tymi kilkoma kamieniami na pierwszym planie w zgrabnym pionie.Wystarczyło przesunąć się o 10 m w prawo.Znika wtedy problem krzaczka no i nie trzeba byłoby się aż tyle rozpisywać w temacie stępli i łatek.W fotografi jak w zwiąku- druga strona nie musi wiedzieć wszystkiego od a do z, jeśli wiecie co mam na myśli .A tak mamy spacerniaczka-choć przyjemnego w odbiorze musze przyznać .Natomiast usunięcie dachu schroniska uzasadnione.Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez pszetak ; 07-02-2013 o 11:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekf34 Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez bajcy1 Zobacz posta
    Pewnie wiesz, ale pamietaj że jak klikniesz na łatkę, to musisz zmienić tryb ze zwykłego, na uwzględnienie wartości(jakoś tak sie to nazywa)
    Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    2 odslona bez krzaka jest spoko. I nie wierze, ze to pisze ale dobrze zrobiles ze wyeksmitowales Murowaniec. Ten dach nie wygladal zbyt atrakcyjnie.
    Oczywiscie byloby lepiej jakby na podloge choc troche swiatla padlo.
    Ale ogolnie spoko fot z Gasienicowej.
    Krzysiu, ja też go nie chciałem początkowo usuwać, ale napewno zdjęcie by się nie podobało, gdybym go tam zostawił.

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    Uważam iż autor potencjału miejsca do końca nie wykorzystał.Ja, podobnie jak kolega Duder nie musze mieć koniecznie snopów anielskiego światła by zdjęcie miało klimat i by podobało mi się, ale uważam iż warunki jak na powyższym zdjęciu powinny być podkreślone tak aby nadać focie charakter, ząb.Następna kwestia-najważniejsza, to kadr.Tu aż prosi się aby wykorzystać ten wspaniały, powtarzalny motyw tych dwóch wierzchołków na III planie i wprowadzić go w interakcję z tymi kilkoma kamieniami na pierwszym planie w zgrabnym pionie.Wystarczyło przesunąć się o 10 m w prawo.Znika wtedy problem krzaczka no i nie trzeba byłoby się aż tyle rozpisywać w temacie stępli i łatek.W fotografi jak w zwiąku- druga strona nie musi wiedzieć wszystkiego od a do z, jeśli wiecie co mam na myśli .A tak mamy spacerniaczka-choć przyjemnego w odbiorze musze przyznać .Natomiast usunięcie dachu schroniska uzasadnione.Pozdrawiam.
    Tak czytam to juz któryś raz z kolei i próbuję sobie wyorazić to co mnie napisałeś. Co miał bym zrobić, by podkreślić charakter, ząb? o ile dobrze pamietam, to 10m w prawo to juz scieszka zaczęła schodzic w dół i nie wiem, czy dobrze by to wyszło.

Dzięki za komentarze
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez bajcy ; 07-02-2013 o 11:49

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów