Szukaj
Więc muszę i ja popróbować natępnym razem![]()
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
2 odslona bez krzaka jest spoko. I nie wierze, ze to pisze ale dobrze zrobiles ze wyeksmitowales Murowaniec. Ten dach nie wygladal zbyt atrakcyjnie.
Oczywiscie byloby lepiej jakby na podloge choc troche swiatla padlo.
Ale ogolnie spoko fot z Gasienicowej.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Uważam iż autor potencjału miejsca do końca nie wykorzystał.Ja, podobnie jak kolega Duder nie musze mieć koniecznie snopów anielskiego światła by zdjęcie miało klimat i by podobało mi się, ale uważam iż warunki jak na powyższym zdjęciu powinny być podkreślone tak aby nadać focie charakter, ząb.Następna kwestia-najważniejsza, to kadr.Tu aż prosi się aby wykorzystać ten wspaniały, powtarzalny motyw tych dwóch wierzchołków na III planie i wprowadzić go w interakcję z tymi kilkoma kamieniami na pierwszym planie w zgrabnym pionie.Wystarczyło przesunąć się o 10 m w prawo.Znika wtedy problem krzaczka no i nie trzeba byłoby się aż tyle rozpisywać w temacie stępli i łatek.W fotografi jak w zwiąku- druga strona nie musi wiedzieć wszystkiego od a do z, jeśli wiecie co mam na myśli.A tak mamy spacerniaczka-choć przyjemnego w odbiorze musze przyznać .Natomiast usunięcie dachu schroniska uzasadnione.Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez pszetak ; 07-02-2013 o 11:25
Krzysiu, ja też go nie chciałem początkowo usuwać, ale napewno zdjęcie by się nie podobało, gdybym go tam zostawił.
Tak czytam to juz któryś raz z kolei i próbuję sobie wyorazić to co mnie napisałeś. Co miał bym zrobić, by podkreślić charakter, ząb? o ile dobrze pamietam, to 10m w prawo to juz scieszka zaczęła schodzic w dół i nie wiem, czy dobrze by to wyszło.
Dzięki za komentarze
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez bajcy ; 07-02-2013 o 11:49
Skontaktuj się z nami