Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Pielgrzym...

Red face Pielgrzym...

Niestety zdjecie nie dla ludzi z szumofobią Piersze moeje tego typu zdjecie statyczne, nocne. Wszelkie uwagi, zastrzezenia mile widziane...

Wiem juz, ze zdjecie strasznie szumi... niestety poradzic sobie z tym nie moge i moze ma ktos jakis zloty srodek na poprawe?

|D200|Sigma 18-50mmm@18mm|ISO 250|f2.8|30 sek|

z lewej lapma blyskowa (przypadkiem wyzwolona przez Roberta) z prawej swiatlo ksiezyca o wschodzie.

Jak zmiejszam ziarno, wychodzi plastik... nie chce...
    Ostatnio edytowane przez Sebastianito ; 03-02-2013 o 19:51
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Model doskonały. Du..y nie urywa, ale jest OK. Jak mniej szumu chcesz to chyba czas puche zmienić z leciwego D200
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Super fota, jak zawsze
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

Co do puszki to zdecydowana zgoda z Bartkiem, osiągnięcia następców są nie do przecenienia.
    Wolałbym zobaczyć to bez lampy...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Jakby się uparł i szukał minusów i szumów, to może by coś tam znalazł ale patrząc na kompozycję to ja powiem, że bardzo fajnie to wyszło, mnie się podoba.
    Przy tym zdjęciu największą bolączką nie jest szum, niestety tym razem najbardziej boli podpis a dokładniej jego umiejscowienie, jak już koniecznie musi być, to dla tej fotki tylko i wyłącznie na samej górze i to w rogu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekz40 Zobacz posta
    (...)najbardziej boli podpis a dokładniej jego umiejscowienie, jak już koniecznie musi być, to dla tej fotki tylko i wyłącznie na samej górze i to w rogu.

Bede mial na uwadze. Dzieki za zwrocenie uwagi...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Zdjęcie ładne, co do szumów - w menu masz chyba gdzieś do ustawienia "redukcja szumów przy dłuższym czasie naświetlanie" czy coś takiego. Mogę się mylić, bo D200 to akurat tylko przez chwilę w ręku miałem, ale spróbuj to znaleźć.
    PS. Jak ktoś wyżej napisał - podpis psuje zdjęcie, jest mało subtelny i za bardzo się rzuca w oczy.. chciałbym podziwiać świetne zdjęcie a nie podpis

EDIT: Uważam też, że bardzo fajnie wyszło z błyskiem po lewej, właściwie to nie doczytałem tego wcześniej, a jakoś teraz uważam, że bez tego błysku wyszłoby raczej gorzej. Zdjęcie bardzo udane, pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez TamTaramTam ; 07-02-2013 o 08:59
    D600, D7000 | N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8G, Samyang 8mm, Tokina 11-16 2.8, SB-600, SB-900
    http://ozim.pl

Domyślnie

No troche szumi. Ale jest cakiem ciekawy klimat...
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Ciekawa skamielina i fajny pomysł na pokazanie.
    Próbowałeś jakiegoś softu do odszumiania z zaznaczeniem nieba tylko , zmienić krycie na warstwie tak by detal był i mieszanie na luminosity ?
    Trochę poprawia, a jak zmienisz mieszanie na soft light wówczas niebo bardziej zaakcentujesz.
    Ale, chyba to wiesz
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Jest ciekawie zwłaszcza przez piękne niebo, brakuje mi tu Twego błysku w obróbce. Może faktycznie D200 już nie chce pomóc w takich ujęciach?
    Generalnie podoba się.
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów