Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: D 70

Domyślnie

Nie ma i nie ma co tutaj dodawać ideologii - nie jest to dobre. Nigdy do końca nie da sie przewidzieć jak dany kadr bedzie wyglądał w B&W, wg mnie możliwość oglądniecia efektu na LCD jest przydatna. Oczywiście, lepiej robić zdj. kolorowe i potem je monochromatyzować w PSie, bo ma sie nad tym wtedy kolosalną kontrole (kontrast, filtracja itd.), ale warto mieć coś, co zawczasu pomoże ocenić możliwy do uzyskania efekt...

Domyślnie

ja sie moze troche wylamie ale uwazam ze najprosciej efekt sepii uzyskac w nicon capture podobnie b&w - przy wiekszoci rozwiazan ten program wydaje sie byc skuteczny
    pozdrawiam Michał Bartkowiak
    D500; D300s; T12-24; N35/1,8G; N50/1,4G; N85/1,6; S150/2,8HSM; N600/4 VR; kenko 1,4x telepro300 dg; INDURO GIT 403 + MF393+Triopo B-3

Domyślnie

...bo jest - NC oprócz samego zdjecia saturacji wprowadza korekte kontrastu z takim przebiegiem krzywej, aby możliwie wiernie "udawać" kontrast zdjecia cz-b. Powyższe dotyczy również sepii.

Domyślnie

z innej beczki, z skąd zciągnąć najlepiej Nicon capture?

Domyślnie

to płatny program i legalnie możesz go ściągnąć jako triala w wersji 30 dniowej takiej jaka jest dodawana do aparatu
    progs kosztuje około 450 pln
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Jak uzyskac efekt zdjecia cz.-b. w Nikon Capture?

Domyślnie

Tool Pallete 1 - Photo Efects

Domyślnie

sinner, dziwne bo ja 'photo efects' w tool 1 ani w 2 nie widze (NC 4.1.0).....
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

mam NC 4.3.0 i w tool palette 1 na samym dole przed Red Eye Correction jest zakładka Photo Efects a w niej Effect gdzie do wyboru jest b&w sepia i tinted

Domyślnie

to twoje 4.3 jest lepsze ja niestety i red eye effect i kolorki na szybko to w Picture Project robie.chyba upgrade NC mi trzeba.......
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów