Szukaj
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Toskanii w pierwotnej dacie nie zrealizujemy. Może i dobrze, patrząc na pogode za oknem to wiosna sie przesunie o miesiąc w stosunku do normy. W początku kwietnia mogłoby byc nieciekawie i chłodno (jak na ten rejon). W Maroku mieliśmy temperatury o 10 stopni niższe niż zakładałem i było trochę pochmurnych dni.
Jest kilka wyjść z tej sytuacji, ale najrozsądniej będzie przenieść to na jesień (wrzesień). Ale Jarek dał mi we wrzesniu 2 terminy, a ja we wrześniu robię plener modelkowy. Na szczęscie odbiorcy obu imprez sa inni, więc jeśli uda sie pogodzic terminy to będą 2 imprezy we wrześniu.
Są i inne opcje, ale ..
Najlepiej by osoby, które chca jechać do Toskanii napisały do mnie na PW, podały telefon i rozmawiając wyjaśnimy różne opcje, uwarunkowania itd.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
dla mnei nawet lepiejnumer do mnie juz masz
![]()
Jestem w Toskanii. Jest cieplo, wszystko pieknie zaczeło kwitnąć.. drzewka w kwiatach. Temperatury 20+ ... jedyne co brakuje to troche mgieł rano.. mam nadzieje ze w ciagu kolejnych 10 dni sie jakies pojawią....szkoda , że przesunęliscie.
Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
Nikon 1800 (s)
Brak mgieł nadrabiają tubylcy, paląc wyciętę krzaki. Dymek ściele się że hej.![]()
Nalezy się info.
W tym roku odpuszczam Toskanię. Powodów jest kilka, a jeden z ważniejszych - nie sposób teraz znależć kwatery dla większej ilości osób. Systemy rezerwacyjne sa dość głupie, bo mozna zaklepac termin, a potem nie pojechać. Ale w ten sposób to niby nigdzie nie ma większej ilości miejsc (w sensownej lokalizacji i cenie). W kazdym razie nie potrafię sobie poradzić z ich znalezieniem.
Mam zamiar zimą zająć się poważnie tematem Toskanii w roku 2014 i od razu będe załatwiał sprawę czterotorowo - tzn będę chciał od Jarka dostać dobry termin na wiosnę (maj?) i dobry na jesień (wrzesień?), oraz będe próbował nieżaleznie znaleźć kwaterę sam, w innym miejscu, połozone nieco centralniej w stosunku do miejscówek jakie bym chciał odwiedzić i byłaby to miejscówka, gdzie byśmy byli gdyby grupa była mniej liczna (Jarek widzi najchętniej duże grupy).
Sprawę będę rozgryzał gdy tylko poznam termin bardzo ważnej imprezy dla mojej firmy - targów, które są co roku w maju (i w tym to terminie Toskanii nie mogę robić).
Natomiast jesli chodzi o te jesień to zapraszam do Gruzji od 7 do 17 września 2013. Może jeszcze są miejsca (nie wiem czy wszyscy co deklaruja pojadą), zaraz będę się kontaktował i rozmawiał o wpłatach, to zweryfikuje jak zawsze to ilu jedzie, a ilu nie.
Wątek tutaj: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=230966
Zainteresowani - proszę o PW z podaniem nr tel.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-06-2013 o 21:27
Skontaktuj się z nami