Byłem w zeszłym roku - POLECAM - miejsce wspaniałe, fotograf i przewodnik w jednym ŚWIETNY, a jedzenie i atmosfera na kwaterze REWELACYJNE - aha wino było też ... i to dużo wracam tam w tym roku - tylko w inny terminie![]()
Szukaj
Byłem w zeszłym roku - POLECAM - miejsce wspaniałe, fotograf i przewodnik w jednym ŚWIETNY, a jedzenie i atmosfera na kwaterze REWELACYJNE - aha wino było też ... i to dużo wracam tam w tym roku - tylko w inny terminie![]()
Tak, ale realia sa takie, że grupę uczestników trzeba zebrać na tyle wczesniej (miesiąc - dwa przed), że nie wiadomo jaką pogodę się trafi. Przecież gdybym dziś wiedział, że będzie źle, to bym nie proponował tego terminu.
Zmiana terminu w przeddzień wyjazdu też nie jest możliwa - z kilku powodów. Po pierwsze - niektórzy z uczestników muszą mieć poplanowane urlopy. Po drugie - rezerwacja noclegów. Nie da sie przesunąc imprezy np na 2 tygodnie później, bo kwatera jest zarezerwowana na konkretne dni, a dwa tygodnie później będą tam inni goście.
W Wenecji cząsto pada, zalewa plac itd. W Toskanii generalnie zawsze świeci słońce. Więcej optymizmu.![]()
Nie odczuwaliśmy braku internetu, dobrze się bawiliśmy we własnym gronie. Na kwaterze byliśmy wieczorami - kolacja, wino, rozmowy. Piotrek miał czytnik Kindla i wchodził w net. Odbierać pocztę itd można było będąc pod hot-spotem w miasteczku - np w najbliższej nam (3 km) Pienzy.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ostatnio edytowane przez domero ; 03-02-2013 o 15:42
No to dasz radę. Zakup takiego kindla to tez jakaś opcja - któryś z modeli był oferowany z darmowym internetem na całym świecie. Ciężko go kupić - pozostał rynek wtórny.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Tmobile ma pakiety na internet w roamingu. Stowka na tydzień. Z jakimstsm limitem danych ale do bycia w kontakcie za granica - poczta, www etc spokojnie starcza.
ale przecież to będzie szlo z nadajników i operatorów italienskichwiec to co wykupisz nie wiem czy będzie miało coś wspólnego - przepustowością na miejscu
Sieci komórkowe tam działają, bez obaw![]()
Pomimo, że nastawiłam się na Toskanie w tym roku, to niestety muszę odpuścić wyjazd na tydzien za grubo ponad 4 tys. Na chwile obecna budzet na wyjazd jest, ale niestety troche skromniejszy...
Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
http://press-shots.blogspot.com/
Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587
Jacku, powiedz mi, jak jechaliście w zeszłym roku? Tzn. o której wyjechaliście ze swojego regionu? Czy nocowaliście po drodze albo zmienialiście się za kółkiem?
Podobnie, chętnie poczytam program, by się przekonać do tych kwotNa pewno jednak wolę wydawać kasę na wyjazdy niż na sprzęt
![]()
I tak jestem zadowolony bo te fajne tematy, które tu kolega wrzuca motywują mnie do zabrania przewodnika (papierowego), kilku kolegów, samochodu i ruszamy na południe![]()
D80 + Sigma 17-70/2.8-4.5 + SB-700 | http://www.flickr.com/photos/anghan/
Skontaktuj się z nami