Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Domyślnie

Byłem w zeszłym roku - POLECAM - miejsce wspaniałe, fotograf i przewodnik w jednym ŚWIETNY, a jedzenie i atmosfera na kwaterze REWELACYJNE - aha wino było też ... i to dużo wracam tam w tym roku - tylko w inny terminie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domero Zobacz posta
    Jacku, masz rację. Ale jak mam do wyboru pogodę słoneczną i deszczową...
    Tak, ale realia sa takie, że grupę uczestników trzeba zebrać na tyle wczesniej (miesiąc - dwa przed), że nie wiadomo jaką pogodę się trafi. Przecież gdybym dziś wiedział, że będzie źle, to bym nie proponował tego terminu.
    Zmiana terminu w przeddzień wyjazdu też nie jest możliwa - z kilku powodów. Po pierwsze - niektórzy z uczestników muszą mieć poplanowane urlopy. Po drugie - rezerwacja noclegów. Nie da sie przesunąc imprezy np na 2 tygodnie później, bo kwatera jest zarezerwowana na konkretne dni, a dwa tygodnie później będą tam inni goście.
    W Wenecji cząsto pada, zalewa plac itd. W Toskanii generalnie zawsze świeci słońce. Więcej optymizmu.

Cytat Zamieszczone przez domero Zobacz posta
    I jeszcze pytanko: czy agriturismo może się już ucywilizowało w kwestii internetu?
    Nie odczuwaliśmy braku internetu, dobrze się bawiliśmy we własnym gronie. Na kwaterze byliśmy wieczorami - kolacja, wino, rozmowy. Piotrek miał czytnik Kindla i wchodził w net. Odbierać pocztę itd można było będąc pod hot-spotem w miasteczku - np w najbliższej nam (3 km) Pienzy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie odczuwaliśmy braku internetu...
    Ja niestety, z racji obowiązków, muszę (niekoniecznie dzień w dzień). A ceny roamingu danych to zbrodnia.
    Ostatnio edytowane przez domero ; 03-02-2013 o 15:42

Domyślnie

No to dasz radę. Zakup takiego kindla to tez jakaś opcja - któryś z modeli był oferowany z darmowym internetem na całym świecie. Ciężko go kupić - pozostał rynek wtórny.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Tmobile ma pakiety na internet w roamingu. Stowka na tydzień. Z jakimstsm limitem danych ale do bycia w kontakcie za granica - poczta, www etc spokojnie starcza.

Domyślnie

ale przecież to będzie szlo z nadajników i operatorów italienskich wiec to co wykupisz nie wiem czy będzie miało coś wspólnego - przepustowością na miejscu

Domyślnie

Sieci komórkowe tam działają, bez obaw

Domyślnie

Pomimo, że nastawiłam się na Toskanie w tym roku, to niestety muszę odpuścić wyjazd na tydzien za grubo ponad 4 tys. Na chwile obecna budzet na wyjazd jest, ale niestety troche skromniejszy...
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

Jacku, powiedz mi, jak jechaliście w zeszłym roku? Tzn. o której wyjechaliście ze swojego regionu? Czy nocowaliście po drodze albo zmienialiście się za kółkiem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Katrina Zobacz posta
    Pomimo, że nastawiłam się na Toskanie w tym roku, to niestety muszę odpuścić wyjazd na tydzien za grubo ponad 4 tys. Na chwile obecna budzet na wyjazd jest, ale niestety troche skromniejszy...
    Podobnie, chętnie poczytam program, by się przekonać do tych kwot Na pewno jednak wolę wydawać kasę na wyjazdy niż na sprzęt

I tak jestem zadowolony bo te fajne tematy, które tu kolega wrzuca motywują mnie do zabrania przewodnika (papierowego), kilku kolegów, samochodu i ruszamy na południe
    D80 + Sigma 17-70/2.8-4.5 + SB-700 | http://www.flickr.com/photos/anghan/

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów