Close

Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 166

Wątek: kroplowo

Domyślnie

Barwniki to zwykle proszki do żywności i napojów. Zobacz na Alledrogo pod hasłem "barwniki spozywcze", masz tego od groma i w gramaturze i kolorach. Do zabarwienia 1 litra wody potrzeba tyle co glówka od zapalki albo i mniej więc starcza to na bardzo bardzo długo. (Sam uzywam ponad 3 miesiace a tylko w 2 torebkach najczesciej uzywanego koloru ubyło troszke.

Co do ostatniego foto to to co zielone to zielony akryl zmieszany z wodą... to co rózowe - mleko zmieszane z barwnikiem czerwonym albo różowym.
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Jarek78 ślicznie ci dziękuje kolego, przeczytałem cały wątek i rozumiem że nie chcesz za bardzo zdradzać szczegółów co zresztą jest zrozumiałe.

Jak w końcu dorwę okazyjnie akwarium to postaram się coś pokombinować bo zainspirowałeś mnie tą ostatnią fotką

pozdrawiam

Domyślnie

45tka jest boska ... brak słów!

Z drugiej strony przez moment mnie kusiło żeby zacząć "eksperymenty", lecz moja 2 polówka mnie wygoniła z kuchni i zapędziła do mycia okien
    D5200,D90, 18-105

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Jarek78 ślicznie ci dziękuje kolego, przeczytałem cały wątek i rozumiem że nie chcesz za bardzo zdradzać szczegółów co zresztą jest zrozumiałe.

Jak w końcu dorwę okazyjnie akwarium to postaram się coś pokombinować bo zainspirowałeś mnie tą ostatnią fotką

pozdrawiam
    Wiesz co, to nie jest tak ze nie chce mowic ale zeby powiedziec musialbym podawac konkretne czasy, odleglosci, prędkosci, ustawienia, opoznienia, moce fleszy itd itd.. tego sie tak nie da podac bo i tak nie znajdzie to odzwierciedlenia przy konkretnym przypadku. Kiedys ze znajomym z niemiec robilismy fotki na tych samych ustawieniach, czasach, opoznieniach, odleglosciach miedzy punktem spadania a uderzania itd itd.. wystarczylo ze gestosc plynu byla inna i juz nie pokrylo sie nic... to tak jak z kucharzem - to , że poda ci produkty nie oznacza, że ugotujesz identyczne danie.
    Ostatnio edytowane przez Jarek78 ; 29-03-2013 o 15:42
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

A mógłbyś napisać coś o samym sposobie synchronizacji spadającej kropli z momentem wyzwolenia błysku? Z tego co wyczytałem to aparat masz na bulb, a flash błyska po jakiś czasie. Nie wiem jak opóźnić błysk lampy i jak zrobić to tak, żeby dopasować to z momentem wpadania kropli do wody. Z moich dotychczasowych prób niewiele wyszło i dałem za wygraną, ale po przeczytania tego wątku znowu miałbym ochotę spróbować. Z tym, że moje próby polegały na strzelaniu migawką, a nie błyskiem.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orlik_ Zobacz posta
    Tu mały making of od Hesji http://www.hesja.pl/XPL/galeria/show/313
    Zdjęcia świetne, zwłaszcza 2 i 3 z tym kołnierzem.
    Niesamowity gość...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    A mógłbyś napisać coś o samym sposobie synchronizacji spadającej kropli z momentem wyzwolenia błysku? Z tego co wyczytałem to aparat masz na bulb, a flash błyska po jakiś czasie. Nie wiem jak opóźnić błysk lampy i jak zrobić to tak, żeby dopasować to z momentem wpadania kropli do wody. Z moich dotychczasowych prób niewiele wyszło i dałem za wygraną, ale po przeczytania tego wątku znowu miałbym ochotę spróbować. Z tym, że moje próby polegały na strzelaniu migawką, a nie błyskiem.
    Używam 2 metod - albo normalnie wyzwalam flesz jednoczesnie z migawka (kiedy juz wiem mniej wiecej w ktorym momencie otworzyc migawke , albo uzywam kontrolera który pozwala mi na opóźnienie błysku flesza.
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Niespotykane! Fajnie, że Autor podzielił sie opisem techniki. Wielkie dzieki !

Domyślnie

Widziałem wiele kropelek ale Twoje są rewelacyjne.Gratki wielkie!
    D300s//D80//17-55 2.8//80-200 2.8//85 1.8

Domyślnie

Ogromny SZACUN, zdjecia rewelacyjne!!!
    Canon

Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów