Close

Strona 2 z 17 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 166

Wątek: kroplowo

Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Świetny secik, nic tylko pogratulować Wszystkie rewelka, ale 7-ka z tą "perełką" jest fantastyczna.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

oryginalny nie będę - jest pięknie !!!
    mógłbyś zdradzić więcej szczegółów co de technikaliów fotografowania
    bo exify sa interesujące

Domyślnie

W sumie nie wiem co napisac... obiektyw to Sigma 150 2.8 OS, aparat albo D800 albo D700 (ostatnio wole d700 bo i pliki sie szybciej obrabia i w sumie - przy tego typu foto nie potrzeba mi obrazka d800) - przyslona 16 i wiecej, czas BULB + podniesione lustro, + statyw i wężyk spustowy. 2-3 flesze YongNuo 560 II (dopiero niedawno je odkrylem a do foto "studyjnego" jak znalazl. Kolorowe żelowe nakładki na flesze z folii swiatel scenicznych, chemia barwiąca zywnosc , wode, mleko..... a do tego cierpliwosc cierpliwosc i cierpliwosc.. Są dni ze nic mi nie wychodzi i daje sobie spokój, a sa dni kiedy zdjec mam aż za duzo i sam nie wiem ktore brać.
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Widze ze stosujesz czasy po 1 sek lub 2 sek, ja do tej pory stosowalem czasy 1/200 i efekt osiągalem pojedynczej kropli

Jak osiągnąć uzyskany efekt na zdjęciach np 10 lub 12. Możesz zdradzić sposób puszczania kropel na podanych zdjeciach. Czy po odbiciu kropli od tafli wody nastepuje szybkie wypuszczenie kolejnej kropli żeby moment zderzenia był w powietrzu, aby otrzymać ten efekt
    FujiFilm X10, Manfrotto mt190XPRO3, Pixel King Pro+X

Domyślnie

Krople puszczane seriami. To nie czas zamraza krople tylko flesz....
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Piękna jakość! Doskonale uchwycona dynamika (może to brzmi jak masło maślane, ale niektóre aż tętnią!)
    Ciekawe ustawienia. Zachęcające bardzo do podjęcia własnych kroków w tym kierunku.

Pozdrawiam! =]

Domyślnie

Nie potrafie ostatnio skleic płynu z gumą guar więc dzisiaj będzie mlecznie...

14.

15.

16.

17.

18.
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Ale czarujesz te krople
    Świetnie Ci to wychodzi, brawo
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Ciężko wybrać konkretne, każde jedno na swój sposób wybitne, artystyczne. Piękne zdjęcia.
    D600, D7000 | N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8G, Samyang 8mm, Tokina 11-16 2.8, SB-600, SB-900
    http://ozim.pl

Strona 2 z 17 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów