Szukaj
Bosh, jak tu gornolotnie, az sie lepszym czlekiem poczulem ze samej obecnosci
Z miejsca poswieconemu mizianiu sprzeciorow, przerwanego okazyjnym fociszem, powstal magazyn fotograficzny (chulera wi czemu fotograficzny, zupelnie nie logiczne) ktory mial byc ortodokśny, analogowo. Ale w miedzyczasie sternik (lub sternicy) chyba stwierdzili ze "lecim na lajki", a teraz ideologia poszukiwana, lub chociaz logiczne wytlumaczenieWiem ze jam nie w klubie i glosu nie powinienem zabierac, ale nawolywal bym nadal za zmiana orientacji na sprzecior okraszony okazyjnym fociszem, zeby tradycji zadosc bylo, albo o zmiane nazwy na AH
Albo po prostu zmienic nazwe na NMUCF (nastepny-magazyn-ukazujacy-czyjes-fotografie) i bedzie sie mozna obejsc bez nadecia i kreowania sztucznej oryginalnosci
To mówiłem ja – Jarząbek Wacław![]()
Ostatnio edytowane przez nonietoznowuon ; 03-02-2013 o 17:02
Toć nadmnieniamAle raz ze to ineternety sa, dwa ze jam ze wsi i zachowac sie nie potrafie, wiec wypowiedziec sie nie omieszkalem
![]()
Burzliwa dyskusja. Wiele emocji, zawiedzionych nadzieji. Czas abym zabral glos![]()
Wojtek i Mario dzielnie bronia Aorty, uzasadniaja podjete decyzje i tlumacza dlaczego tak jest lepiej. Coz, za cala cyfrowa ewolucja oraz ostatnimi zmianami stoje ja i cala odpowiedzialnosc biore w 100% na siebie. Ba, dodam nawet, i jestem pewien, ze decyzje podjete i zmiany wprowadzone miedzy numerem 4 a 5 wyszly Aorcie tylko na dobre.
Nie bede sie odnosil do opini jakie tutaj zostaly przedstawione, bo jest ich zbyt wiele. Dziekuje wszystkim za dyskusje, kazde slowo czytamy, wazymy i caly czas pamietamy skad sie wywodzimy.
Odniose sie jednak do jednego:
Zachety z naszej strony sa szczere. Zapraszamy wszystkich, ktorzy chcieliby pokazac material w Aorcie do przesylania prac. Latwo znalezc instrukcje na naszej stronie www. Dodam tylko, ze material analogowy ma u nas priorytet nad materialem cyfrowym gdy sa na zblizonym poziomie.
ps. Co do analogowosci Aorty #5 to na 12 materialow zaprezentownych (nie wliczam wynikow konkursu HoF) 9 jest analogowych... Calkiem sporo moim zdaniem![]()
Ostatnio edytowane przez Rogass ; 03-02-2013 o 17:19
a mnie się to nowe logo nie podoba (A jest za duze..)
Völkchlor
ale nie można być trochę w ciąży, tak w 9/12.
Z założenia AOrta miała być pismem/wydawnictwem traktującym wyłącznie o fotografii analogowej. Miał być kącik sprzętowy, o chemii i negatywach. Teraz okazało się, że jednak może być trochę cyfrowa.
Ktoś napisał, że nie można było odrzucić zdjęć Lazara, Sobola (kimkolwiek by on nie był). A może jednak trzeba było. Myślicie, że Ci wielcy by nie zrozumieli, obrazili się? No, ale przecież to takie nobilitujące: mamy zdjęcia laureata WPF. Specjalnie dla nas przygotował secik.
Wojtek napisał, że fotografowie nie chcieli udostępnić swoich zdjęć na kliszy. Może trzeba było "wysłać" do nich kogoś z większym darem przekonywania. Taki akwizytor potrafi wcisnąć Murzynowi krem do opalania. W ostateczności zrezygnować z części materiału. Z tych 3 cyfrowych.
Ktoś już napisał, że byliście na dobrej drodze do zostania znaczącym magazynem o fotografii analogowej. A tak macie szanse zostać kolejnym magazynem o fotografii.
Mam niejasne przeczucia, że skoro Mario kupił Hassela, a Wojtek nadal ma Ikona, nastąpi zwrot w stronę analoga.
I teraz tylko czekam, aż pojawi się całostronicowa reklama Sony Alfa. No bo przecież utrzymanie serwera kosztuje.
Ale, jak mawiał pewien klasyk: "nie moje małpy, nie mój cyrk".
A swoją drogą, gratuluję numeru. Zdjęcia są naprawdę świetne. Tylko...
już działa
Tak wszystko niestety kosztuje ... chcemy być lepsi, coraz lepsi ale nie da się robić takiego magazynu w ciągu weekendu .. to jest praca może jeszcze nie na cały etat ale na jakąś jego część na pewno.
miron19j - powiem więcej mam Bronice, Kieva, Minolte, Zenita, Fed, Practice, średniego Zeissa, Fexareta i prezent od McArona - Polaroida, a cyfrowych tylko 2![]()
Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 08-02-2013 o 03:05
Skontaktuj się z nami