Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie pilot nikon d7000 -DIY

Jako pilota użyłem pilota uniwersalnego od TV HAMA kod pilota 00012047

a kod jaki trzeba wpisać to 0017 - z moim D7000 został przetestowany pod kątem wyzwalania natychmiastowego, ze wstępnym podnoszeniem lustra i z BULB (pierwszy raz otwiera migawkę a drugi zamyka).

Może komuś się przyda
    rób co chcesz ale tylko wtedy gdy wiesz po co to robisz...
    D7000 + N 28/2.8 MF | N 75-150/3.5 MF | N 50/1.8 D AF

Domyślnie

Naprawde w gronie znajomych mogę wyciągnąc pilota od TV i trzasnac zdalnie foty z D7000? Dobre!

Smile

Powinno działać.
    Jeżeli będziesz miał inny pilot to jeżeli kod nie będzie działał to przełącz pilota w tryb uczenia się i jazda - maksymalnie 350 razy aczkolwiek mi pilot zaskoczył zaraz na początku więc teoretycznie nie powinno zająć nawet kilku minut

Domyślnie

Taki pilot kosztuje 10 zł i jest wielkości breloczka więc zabranie ze sobą pilota od TV do wyzwalania migawki równie sensowne jak wyzwalanie migawki syntezatorem casio
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 31-01-2013 o 20:17
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Taki pilot kosztuje 10 zł i jest wielkości breloczka więc zabranie ze sobą pilota od TV do wyzwalania migawki równie sensowne jak wyzwalanie migawki syntezatorem casio
    Wyprzedziłeś mnie, w Gdyni to chyba 18 zł trzeba zapłacić, ale dalej sensu kombinowania nie widzę.
    Nikon i tak już zostanie...
    Krzysztof

Domyślnie

Chłopaki, chłopaki nikt nie każe wam nosić ze sobą pilota od TV. Rozwiązanie jest to alternatywa - czyli coś co możecie wykorzystać w zastępstwie - w chwili gdy nie macie przy sobie tego pilota, albo jak wyczerpie się bateria a będziecie potrzebowali. Po co od razu bicie piany.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów