Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Domyślnie

Pomijając 'plastykę', różnice w jakimkolwiek sprzęcie okazują się często aptekarskie, jeśli mówimy o wydrukach np. 30x40.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kondziu Zobacz posta
    Witam coraz więcej bardzo pozytywnych opinii na temat AF-u w nowych puszkach z logo C w trudnych warunkach, stoję przed zakupem pierwszego body FX i bardzo mnie ten temat interesuje, może będzie ktoś tak dobry, ma lub używa dwóch systemów i zrobił by jakieś porównanie?
    5dIii ma w końcu bardzo dobry AF. Bardzo dobry tzn taki jak Nikony mają już od dawna
    Na ostatnim zleceniu fotografowalem dla sportu również C5dIII. jestem przyzwyczajony jednak do ergonomii Nikona. W nikonach wszystko mam pod palcami. W czasie reportażu w ułamku sekundy jestem w stanie przełączyć się w inny tryb AF. Inne grupowanie AF. 95% czasu pracuję na AFC. Ale gdy jest ciemnica to w ułamku sekundy przełączam się na AFS środkowy punkt i mam włączone wspomaganie do AFS. Wszystko bez odrywania oka od wizjera. Niestety w Canonie nie potrafię tego tak szybko i sprawnie zrobić.. W sumie nawet nie wiem czy da się to zrobić bez przebijania się przez menu. A dla mnie to jest priorytet.. Poza tym DR Nikona d800 to poprostu bajka. C niestety jest w tyle.
    D3s+D700 | Kilka Nikkorów | CX240 i mały Apple

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Tylko C70-200/4 bez stabilizacji to całkowicie inna, gorsza pod względem jakości obrazu konstrukcja niż wersja IS.
    To nie jest tak że ten tańszy to to samo tylko bez stabilizacji.
    Taaa, ale nie ważne że np. w pełni otwarta jest ostrzejsza niż taka sigma 70-200 f2.8 HSM na F4, którą wcześniej miałem o af to juz w ogóle nie ma co wspominać.
    Fakt canon ma trochę staroci, ale co z tego jak są bardzo dobre i nie drenują tak mocno kieszeni np. taki lekko podstarzały 135L jak dla mnie bajka.
    pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Widzę że jak pada słow canon to ... więcej postów jest. Uwaga: jestem po testch aparatów nikona D600, D700, i 800 oraz canona 5dmk3 . Testowałem pod kątem ślubów - czyli trafianie w punkt i af ciagły - obiekt porusza się szybko.
    Nikonem d700 robie na codzień więc - uważam , MOIOM ZDANIEM -sam chcę jak najlepszego body dla następcy d700 - af w D 700, D600, d800 jest zbliżony i nie ma faworyta to zależy jaki obiektyw podpiołem . I tak mam nawą 85 f 1.8 g - z d700 - mydło tak czesto ,że chciałem go zwrócić - z d 600 i d 800E -ostro od 1.8 wiekszość zdjęć ostro - rewelacja , N 24-70 f 2.8 - najlepiej działa z d 700 z pozostałymi jest ok ale na pełnej dziurze lekkie mydło - więcej pixeli większe mydło (oczwiście w odpowiednim programie zmnieszając i strząc będzie oki) - celność podobna z korzyścią dla d700,
    Nikkor 105 dc - na wszystkich aparatach tak samo. nie ma bf i ff. Natomiast jak dla mnie canon 5dm3 ma lepszy af na pełnej dziurze w trybie ciagłym i szybkim -poprostu rewelacja - nie jest to przewaga mega wielka -ale jest zauważalna.Jeszcze jedna informacja dla fanów d800 - w fotojokerze aparat nie będzie dostępny póki nie rozwiążą problemu z af - dostałem info od sprzedawcy. Boczne skrajne punkty w d800E chodzą znakomicie. D800 leży w ręku lepiej niz d600 . Tylko na śluby nie potrzebuje 36mln pixeli - to sprzęt pod studio i krajobraz - jest znakomity. D600 aż tak źle nie wypada. W praniu się okaże .
    Z6 x 2, 70-200 Nikkor 2.8 II, 20 1.8 G , 28 1.8 G, Sigma art 35, Nikkor Z 50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    To co w końcu kupiłeś ?
    Szuka D700 ;D

Domyślnie

postawiłem na d600 jako drugie body , ponieważ jeszcze do sezonu ślubnego jeszcze troszkę zostało czekam . Może jeszcze troche spadnie cena.
    Wiem , że ma kurz i jakieś tarcie tam jest ,ale cena jest kusząca i matryca do ślubów wystarczająca . Lightroom tymi rawami 45mb trochę się dławi
    Więc u mnie zadecydowała matryca z mniejszą ilością pixeli. No i d700 dalej robi zdjęcia - cieszę się ,że d600 z tym 85mm f 1.8 działa rewelacyjnie .
    Szkoda ,że nikon wypuscił body jedno pod studio i krajobrazy a drugie -no niejest kontynuacją d700 ale jest warte swojej ceny .
    Nie rozumiem po co nikon wypuszcza dwa fajne aparaty i każe kupić nowe obiektywy.
    Z dodatkowych spraw d600 jak i d800 skóra w końcu poprawiona -balans jakiś lepszy.

Domyślnie

monochromatic, przetestuj dobrze AF D600 w sztucznym świetle. Też chciałem zamienić jedno D700 na D600. Po testach dwóch sztuk D600 - wracam do D700-tki. Szkoda mi nerwów, muszę mieć do pracy puszkę "pewną".

Domyślnie

oki dzięki - to dziś tak udało mi się sprawdzić bo wiadomo czytać można wiele.

pozdrawiam Mietek

nie śiej ziarenka niepewności a na jakim obiektywie af nie działał w świetle żarowym ?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 31-01-2013 o 22:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malikus Zobacz posta
    Na CB temat 5dm3 pęka od zachwytu o AF
    Czy aby na pewno?
    http://www.canon-board.info/autoryzo...3-sensz-85862/
    Serwis też mają "genialny".
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów