Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Widok z okna

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Widok z okna

Proszę o konstruktywną krytykę:

D5100 |N35f/1.8| |N18-105VR| |N18-55VR| |S70-300| w planach: N55-300VR...

Domyślnie

Płasko jakoś...
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Sorry, ale zdjęcie jest kiepskie pod każdym względem, po stronie plusów jest pusto. Technicznie, kadrowo i jako widok klapa.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Sorry, ale zdjęcie jest kiepskie pod każdym względem, po stronie plusów jest pusto. Technicznie, kadrowo i jako widok klapa.
    Ciężko się z tym zgodzić. Szczególnie, że tytuł wątku wskazuje na "widok z okna", który jest jaki jest tj. kadr i widok. Nie wiem czego oczekiwałeś, że widok z tego okna będzie inny niż jest? Nie każdemu mogą podobać się Katowice (tak się domyślam) ale, żeby na tej podstawie oceniać, że zdjęcie jest kiepskie pod każdym względem...? Mnie się podoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez numer1 Zobacz posta
    Ciężko się z tym zgodzić. Szczególnie, że tytuł wątku wskazuje na "widok z okna", który jest jaki jest tj. kadr i widok. Nie wiem czego oczekiwałeś, że widok z tego okna będzie inny niż jest? Nie każdemu mogą podobać się Katowice (tak się domyślam) ale, żeby na tej podstawie oceniać, że zdjęcie jest kiepskie pod każdym względem...? Mnie się podoba.
    Podstawa dobrego zdjęcia to dobrze skomponowany i ciekawy kadr. Jak widok jest beznadziejny to i zdjęcie nie będzie dobre choć by technicznie było bez zarzutu.

Dla porównania niektórzy mają taki widok z okna i jak widać jest zasadnicza różnica

http://digart.img.digart.pl/data/img...ad/6908844.jpg
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Trudno przyjąć tę argumentację. Biorąc ją pod uwagę, jeśli otworzę okno w Katowicach i nie ma tam widoku przynajmniej na jezioro Michigan to żadnym wypadku nie robić zdjęcia? Po co tak zaklinać rzeczywistość?

Domyślnie

Trudno przyjąć tę argumentację. Biorąc ją pod uwagę, jeśli otworzę okno w Katowicach i nie ma tam widoku przynajmniej na jezioro Michigan to żadnym wypadku nie robić zdjęcia? Po co tak zaklinać rzeczywistość?
    Jeżeli patrząc prze okno nie widzisz nic ciekawego to po co to fotografować?
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 29-01-2013 o 16:28
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Podoba mi sie twoje pojmowanie sensu fotografii okiennej.
    Bo ja bym powiedział, ze jeżeli z okna w katowicach nie widac jeziora Michigan, to zdjecie mozna zrobic tylko w nagłym wypadku.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Z przykrością podpisuję się pod opinią Andrzeja.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Co Ci się podoba w tym zdjęciu?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów