kilka szufladziaków....
009
007
001
303
999
![]()
Szukaj
kilka szufladziaków....
009
007
001
303
999
![]()
te zdjęcia nie niosa ze sobą zadnych emocji. Wszystkie sa totalnie bezpłciowe, jak zdjęcia do legitymacji.
Brakuje tu albo kontekstu, albo wyróżników, które pokazałyby wyjątkowość akurat tych kilku twarzy.
BTW, kilka wątków nizej jest portret dziewczyny. I zupełnie inaczej sie go odbiera.
http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...09#post3037309
I'm not always right, but I'm never wrong...
Cóż, a ja akurat uważam odwrotnie. Zdjęcia tu pokazane podobają mi się (mają taki analogowy klimat) i fajna praca głębią ostrości a twarze mogą sporo powiedzieć i nie wiem czy dobrze odczytam ale:
009 - człowiek który niedawno przeżył coś złego lub trapiony jakimiś problemami (np. chorobą)
007 - człowiek pogodny , dynamiczny i generalnie zadowolony z życia
001 - wg. mnie najsłabsze zdjęcie z nijaką twarzą i nic nie mogę tu powiedzieć
303 - człowiek spokojny, "duchowo" zrównoważony i emanujący ciepłem
999 - człowiek który sporo przeżył, doświadczony ale patrzący z niepokojem - na tym zdjęciu słabe tło ale być może to typ faceta który nichętnie fotografuje się i musiałeś korzystać z chwili : )
Są to oczywiście moje subiektywne odczucia przy oglądaniu tych zdjęć być może jest całkiem inaczej , to samo dotyczy zdjęcia które poleca lechupe a moim zdaniem jest słabe (1/4 twarzy, ciała i nosa tkwi w nieuzasadnionej ciemności , ostry cień od nosa na twarz a rozchylone usta i błyszczące oczy to jeszcze nie zmysłowość) ale na szczęście każdy odbiera to co widzi jak chce i to jest piękne w fotografii i nie tylko.
D300 |N 50/1,4 | N 70-300VR | S 18-50/2,8 | T90/2,8 | SB 800
Skontaktuj się z nami