Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Domyślnie

d40x vs d80.
    ma 10MP , nie ma wyswietlacza, nie ma braketingu i nie ma tylu pól AF ( i tak w wiekszosci wykorzystuje spota) nie potrzebuje drugiego wyswietlacza. To czemu mam zaplacic 1000zł wiecej i mieć wielką puche?

Domyślnie

nie dziala z nim 70% szkiel

Domyślnie

ale jak ja chce miec 3 szkla:
    1) kitowy 18-55
    2) 55-200 AF-S
    3) jakies do makro moze byc bez AF

i nie rozwarzam innych szkieł ?

Domyślnie

makro bez AF z wizjerem d40?... powodzenia.

Domyślnie

Nie znam nikogo kto by na plasticzakach typu 18-55 poprzestal - zwlaszcza ze po roku jest konkretnie wyrobiony.
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Tylko Ken Rockwell lubuje się w 18-55, a im dłużej się przyglądam D40, to myślę, że Nikon wypuścił ten korpusik właśnie dla niego. Pozbawiając D40 bracketingu, Ken nie będzie wygrywał konkursów w trzech kategoriach zgodnie z tym:
    "When Ken Rockwell brackets a shot, the three versions of the photo win first place in three different categories"
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Squier ; 28-03-2007 o 15:39
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saboteur81 Zobacz posta
    d40x vs d80.
    ma 10MP , nie ma wyswietlacza, nie ma braketingu i nie ma tylu pól AF ( i tak w wiekszosci wykorzystuje spota) nie potrzebuje drugiego wyswietlacza. To czemu mam zaplacic 1000zł wiecej i mieć wielką puche?
    No i nie ma śrubokręta. Jak ci te braki nie przeszkadzają to kupuj. Proste. Powodzenia.

Domyślnie

Prawdę mówiąc to się trochę boje, bo jak mi padnie D50 i nie będzie następcy d80 (który w tedy stanieje) to będzie trzeba kupić biednemu pracownikowi naukowemu d40. Co do szkieł to też myślałem, że kit mi wystarczy ale jak porobiłem na 17-55 2.8 kumpla to dziekuje za te małe plastikowe g...no. !8-70 mam 6 miesięcy i już mnie denerwuje. A kup tu nowe szkło (chce tokine 12-24) i co i mf na d40 i d40x. Cholera wie co ten Nikon jeszcze wymyśli.
    D200, N 18-70 DX, N 50/1.8 D, S 105 2.8 DG Macro, SB-600, Lovepro Slingshot 100 AW, Tamrac 5501 Explorer, Raynox DRC-250, filtry. Sandisk Extreem III 4gb i Leksar 300x 4 gb.

Domyślnie

jeszcze troche i mnie w ogóle zniechecicie :P i będę czekał rok aż uzbieram na d80

Domyślnie

Nie czekaj na nic, ale kup aparat do którego będziesz mógł kupic szkło bo wydaje mi się że na kicie się nie skończy.
    Jeżeli zależy ci na megapikselozie to d80 a jeżeli na cenie i jakości to d70s. Wydaje mi się że d40x za pare miesięcy osiągnie ten przedział cenowy który będzie adekwatny do jego możliwości.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów