Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arwic Zobacz posta
    Jakby dobrze poszukac w google to mozna poskladac naprawde tanio. Mnie za caly zestaw wyszlo 549 euro (ok.2100 zl). Body, 2 obiektywy, karta 1gb i torba.

A gdzie, (jeśli masz adresy pod ręką)?
    Zastanawiam się między Canonem 400D, Pentaxem 100D i Nikonem D40. Dzis mialem D40 w lapkach w sklepie. Wrazenia bardzo pozytywne, ostrosc ustawia cicho, lustro miekko klapie, fajnie. Minus Nikona jest tylko taki, że do Canona da się dokupić Tamrona Gdyby zostawili śrubokręt (nawet za 100-200zł więcej) nie miałbym dylematu.

Pozdrawiam
    Jacek.

Domyślnie

z silnikiem to body by wtedy bylo wieksze, i nazywaloby sie d50 :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saboteur81 Zobacz posta
    3000 to juz licze z kartą i z plecaczkiem
    A ja pytam - za co? Majac do wyboru D50 lub D70s za smieszne w tej chwili pieniadze i mozliwosc dokupienia do nich fajnych szkiel, ty chcesz D40x ?

Sorry, to moja prywatna opinia, ale ten aparat wyglada jak po*******ka, nawet wyswietlacza gornego brak.
    Nie ma to oczywiscie wplywu na jakosc zdjec, ale dla mnie bynajmniej go dyskwalifikuje.
    A jesli to ci nie przeszkadza, a wrecz odpowiada, to proponuje Minolte D7D.

Moja prywatna opinia - nie wart tych pieniedzy, zwazywszy na inne mozliwosci wyboru na rynku.

No ale, twoja kasa, twoj wybor. Najwazniejsze aby tobie odpowiadal. Pozdr.
    C 5D Mark II / C 40D /C 35mm, C 17-55 IS USM/ C430 EX II/ Lumix GH4 + 35-100

Domyślnie

ja tez uwazam ze 2700 za kit to jest za duzo, dlatego poczekam az spadnie jeszcze pare stówek, i tak musze czekać bo nie mam całej kwoty i trza dozbierać. może do czasu zakupu mi się odwidzi i co innego nabędę.

Domyślnie

Dariusz ma racje. kupowanie d40 w ktorejkolwiek z wersji przy cenach d50/70s to niezdrowe. MOZNA jeszcze znalezc d50 kit a okolicach 2kpn, 70s nieco drozej ale i tak taniej niz 40x (!)

Domyślnie

d70s jest WIELKI ja chce cos mniejszego, dlatego d40x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dariusz Walus Zobacz posta
    Sorry, to moja prywatna opinia, ale ten aparat wyglada jak po*******ka, nawet wyswietlacza gornego brak. No ale, twoja kasa, twoj wybor. Najwazniejsze aby tobie odpowiadal. Pozdr.
    Człowieku skąd tyle pogadry (dot. też innych). Nie widzisz że pisząc w ten sposób obrażasz właścicieli tego aparatu? Sam jesteś pierdułka. Uważasz sie za WIELKIEGO fotografa patrząc przez pryzmat posiadanego sprzetu. Jak dziecko. Na koniec dodam "Sorry, to moja prywatna opinia".
    Pozdrawiam, Piotr M

Domyślnie

Bije o flaszkę, że dobry fotograf-amator zrobi czterdziestką foty, które powalą swoją mocą te zrobione przez totalnego nieudacznika fotograficznego mającego w łapach D2Xs. Jednak cena D40 jest nieadekwatna do możliwości. 1800 zetów za kit to by było w sam raz.

Pozdrawiam R-SZ
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Jednak cena D40 jest nieadekwatna do możliwości. 1800 zetów za kit to by było w sam raz.
    Za 1900 mozna kupić juz na Alle
    Pozdrawiam, Piotr M

Domyślnie

Przychylam sie do opinii, ze prawie 3kzl za D40x z kitem to przesada. Z mojej strony polecam d40 (bez "x"), bo dla amatora to fajna zabawka, no chyba, ze faktycznie bedziesz potrzebowal tych 10mgp do jakis zastosowan "profi". Z drugiej strony trzeba pamietac, ze D40 (z "x" czy bez) do zadan "profi" raczej sie nie nadaje i to nie ze wzgledu na rezultaty zdjeciowe (te sa imho bardzo dobre), ale na szybkosc pracy i mozliwosci.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów