W maju będę pstrykał komunię, będzie na niej 30 dzieci a ja sam z fotografów, będę podwykonawcą. Wiem, że to brzmi śmiesznie i ciężko będzie czegoś nie spieprzyć. Mam dużo doświadczenia ze ślubów, komunię zrobiłem dwie ale nie tak duże. Każde dziecko otrzymuje 3 foty: grupowe, przyjęcie komunii, portret. Ze sprzętu: D300, 35 1.8, 50 1.4, N17-55, SB-800; kościół jasny; zezwolenie jest. Na poprzednich komuniach miałem gorszy sprzęt, stąd pytanie: którym obiektywem pstrykać najwięcej? Myślałem o 50 i 17-55, albo samym 50 (jeśli będzie dużo miejsca). Jeżeli byłoby tak, że dzieci ustawiają się w kolejce to chciałbym sam moment przyjęcia komunii zrobić na 50, jeśli nie to tylko szeroki. Zauważyłem też że masa fotografów robi na dworze zdjęcia z lampą, co o tym myślicie? Moja kuzynka miała tak robione i mi się to nie widzi, ale nie mi ma się podobać w pierwszej kolejności. No i kościół - ja osobiście wolałbym to wszystko pstryknąć bez flasha w miarę możliwości, ale chyba tak się nie stanie. Na stałkach lekko bym dopalił a na zoomie już znaczniej.
Na całe szczęście nie ja to będę sprzedawał. I proszę nie napisać, że przechlapana sprawa itp., bo coś o tym wiem, oczekuje jakichś wskazówek co do szkieł i odbioru tych zdjęć przez matki![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami